Αυτό που ονομάζουμε στρατηγική, βασικά έχει να κάνει με το να περνάμε τα ποτάμια από τις γέφυρες και να διασχίζουμε τα βουνά από τα μονοπάτια. Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921

Τις εντυπώσεις έκλεψε το 2ο «Front Runners in Sports Management» (pics)

11 Νοεμβρίου, 2019

Τις εντυπώσεις έκλεψε το  «Front Runners in Sports Management» που διοργάνωσε για 2η χρονιά η φοιτητική ένωση του  προγράμματος Sports Management από το Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι  Αγγελική Αρκάδη, Δημήτρης Παπανδρέου, Μαριέλα Νησωτάκη, Δρ. Ερκούτ Σεγκούτ, Μανώλης Μαυρομμάτης, Παναγιώτης Αρωνιάδης και Τεντ Φιλιπάκος καθήλωσαν τους συμμετέχοντες αποκαλύπτοντας τα μυστικά της επιτυχίας σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τομέα της αθλητικής διοίκησης. 

Την ημερίδα άνοιξε η Αγγελική Αρκάδη,  γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία μίλησε για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ. Όπως είπε το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύπλευρες δράσεις που στοχεύουν στην παιδεία, στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του ρατσισμού και στην ανακούφιση των μεταναστών έχοντας πιστό αρωγό στην προσπάθεια αυτή τον κόσμο της ΑΕΚ και των υποστηρικτών της ΠΑΕ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συνεργάζεται με εταιρείες και φορείς μεγαλώνοντας το δίκτυο αυτό χρόνο με τον χρόνο. 

Ο ιδρυτής του Fairplay Δημήτρης Παπανδρέου μίλησε για τους πρωταθλητές της ζωής και τη σημασία τού να μπαίνει το «εγώ» κάτω από το «εμείς». Αναφέρθηκε στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Champions For Life», την oργάνωση των πρώην μελών της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Euro 2004 και προσπαθεί να ενθαρρύνει την συμμετοχή, κυρίως των παιδιών, στις κοινωνικές δραστηριότητες με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της υγείας.

Η Μαριέλα Νησωτάκη, επικεφαλής των σκάουτερ της Νόριτς Σίτι μίλησε για τη νέα εποχή στην αναζήτηση ταλέντων. Παρουσίασε τα σωστά βήματα για την εύρεση, ανάλυση και επιλογή μεταγραφικών στόχων. Παράλληλα, παρουσίασε τα σύγχρονα «εργαλεία» που χρησιμοποιεί καθώς και τους κρίσιμους παράγοντες για μία μεταγραφή.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η διαδραστική ομιλία του Δρ. Ερκουτ Σεγκούτ, συνιδρυτή του Family & Football και Football Agent Education και μάνατζερ του Μεσούτ Οζίλ. Ο Δρ. Σεγκούτ μοιράστηκε με το κοινό τη διαδρομή του από τη νομική επιστήμη μέχρι την κορυφή της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Η παρουσίασή του μετέφερε τους συμμετέχοντες στον κόσμο των ατζέντηδων, για τον οποίο ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, αναφερόμενος σε παραδείγματα τόσο από το ευρωπαϊκό και διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα. 

Τέλος, ο Μανώλης Μαυρομμάτης μιλώντας για τις ανείπωτες ιστορίες του ποδοσφαίρου αναφέρθηκε στην περίπτωση της Λευκής Βίβλου για τον αθλητισμό. Βασικός της άξονας είναι η καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Όπως θύμισε, μολονότι εκείνος ήταν ο εισηγητής ως ευρωβουλευτής τότε, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν υπερψήφισε και φυσικά ποτέ δεν εφάρμοσε ποτέ τα προβλεπόμενα.

Η ημερίδα έκλεισε με στρογγυλή τράπεζα στην οποία εκτός των ομιλητών συμμετείχαν και οι Παναγιώτης Αρωνιάδης, Διευθυντής της New Media της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Τεντ Φιλιπάκος, Σύμβουλος και Συνεργάτης στη Nowhere F.C.  Η συζήτηση περιλάμβανε ανταλλαγή απόψεων για τις σύγχρονες προκλήσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως η αξία της εμπορικής επωνυμίας των διάσημων ποδοσφαιριστών, η χρήση στατιστικής για τη βελτίωση της απόδοσης των ομάδων όπως συμβαίνει στο baseball και το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρον παρουσίασε και η συζήτηση για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην αναζήτηση νέων ταλέντων μέσω της συλλογής των κατάλληλων δεδομένων. 

Η ημερίδα Front Runners έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Read previous post:
Δύο αστυνομικοί τραυματίες και τρεις προσαγωγές στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο...

Close