Η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία είναι αυτό που παίρνεις.  Warren Buffett, 1930-, Αμερικανός επενδυτής

“Tiny Houses”, τα σπιτάκια που προσελκύουν όλο και περισσότερους Αμερικανούς

24 Ιουνίου, 2019

Μια μικρή επανάσταση στη χώρα του γιγαντισμού: όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν τα “Tiny Houses”, τα μικροσκοπικά σπίτια έκτασης μικρότερης των 40 τ.μ. για το χαμηλό τους κόστος, τον μινιμαλισμό τους και τις μικρότερες επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Το κίνημα, που περιλαμβάνει σπίτια πάνω σε τροχούς ή λυόμενα, έλκει τις ρίζες του δεκαετίες πριν αλλά η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η άφιξη των “millenials” στην ενεργή ζωή τού έδωσε μια νέα ώθηση.

Πρώτο ισχυρό στοιχείο, το κόστος. Σχεδόν 50.000 δολάρια για ένα καινούργιο σπίτι μικρότερο των 20 τ.μ. με εξατομικευμένο εσωτερικό χώρο, όπως αυτά που δείχνουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα που ειδικεύονται στη διακόσμηση και στα μαστορέματα τύπου ‘κάν’ το μόνος σου’, που πολλαπλασίασαν τις θεματικές εκπομπές τα τελευταία πέντε χρόνια.

“Αντιμετωπίζουμε κρίση στην κατοικία και έχουμε ένα γηράσκον πλήθος ακινήτων”, παρατηρεί η Μπράντι Τζόουνς, που μετακόμισε μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο παιδιά τους σε ένα “Tiny House” πριν από οκτώ μήνες στο Ρίντινγκ, περίπου εκατό χιλιόμετρα δυτικά της Φιλαδέλφειας.

Για ένα καινούργιο σπίτι, όπως η ίδια τονίζει, πρέπει να υπολογίσουμε “τουλάχιστον 30.000 δολάρια”. Η επιλογή ενός μίνι-σπιτιού “κάνει τεράστια διαφορά, και το κόστος διαβίωσης διαχειρίσιμο”.

Read previous post:
Πώς δυο γονείς κάνουν συναρπαστική τη ζωή του κωφού παιδιού τους

Η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας έκρυβε φέτος μια μικρή και συνάμα συγκινητική έκπληξη.

Close