Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα. Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

«Τιμωρείστε τον ρατσισμό σε όλο τον κόσμο»

21 Νοέμβριος, 2018

 Οι ρατσιστικές συμπεριφορές από τις εξέδρες των γηπέδων, παραμένουν ευρέως διαδεδομένες σε ποδοσφαιρικούς αγώνες , και η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών δεν ξέρει πώς να τις αντιμετωπίσει, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που έγινε σήμερα γνωστή.

 Περισσότεροι από τους μισούς από τους 27.000 οπαδούς σε 38 χώρες, που πήραν μέρος σε συνεντεύξεις από τη  βρετανική οργάνωση καταπολέμηση των διακρίσεων Kick It Out  και το σουηδικό Forza Football,  δήλωσαν ότι έχουν ακούσει ρατσιστικές εκφράσεις κια ε΄χουθν παρατηρήσει ρατσιστικές συμπεριφορές, σε αγώνες. Λιγότεροι από το ένα τρίτο γνώριζαν που να πάνε για να το αναφέρουν.

 Το Kick It Out και το Forza Football, δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα ενισχύουν την υπόθεση  πως σημειώνονται συχνά περιστατικά ρατσισμού από φιλάθλους ομάδων στο γήπεδο.

 Εξήντα τοις εκατό των συνεντευξιασμένων φιλάθλων στήριξε την ιδέα των ομάδων να χάσουν βασθμούς σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους οπαδούς, σύμφωνα με την έρευνα.
 Επί του παρόντος, οι ομάδες συνήθως τιμωρούνται με πρόστιμα ή αποκλεισμό της έδρας για λίγες αγωνιστικές.

 «Τα διοικητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιών, της UEFA και της FIFA, πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προωθήσουν τις μεθόδους καταγγελίας του ρατσισμού και πρέπει να ακούνε τις καταγγελίες των οπαδών και οι σύλλογοι ή οι χώρες των οποίων οι φίλαθλοι δείχνουν έντονες ρατσιστικές συμπεριφορές θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυστηρότερες κυρώσεις», είπε ο Χέρναν, Ουέσλι, πρόεδρος του Kick It Out.
 
 Τα ρατσιστικά περιστατικά στη Βρετανία μπορούν να αναφερθούν στην online γραμμή ή την εφαρμογή του Kick it Out.

 Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των οπαδών που είδαν υψηλές ρατσιστικές συμπεριφορές, ήταν σε τρία λατινοαμερικάνικα έθνη, στο 77% στο Περού και την Κόστα Ρίκα και το 71% στην Κολομβία.
 Η έρευνα διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, το 84 τοις εκατό των οπαδών θα αισθανόταν άνετα με έναν παίκτη από διαφορετικό έθνος ή καταγωγή από ό,τι  είναι οι ίδιοι.
 Ωστόσο, το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από 95% στη Νορβηγία έως 19% στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 15% στο Λίβανο και μόλις 11% στη Σαουδική Αραβία.

 «Η έρευνα αποτελεί έγκαιρη υπενθύμιση τόσο της προόδου που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο όσο και των προκλήσεων που παραμένουν», δήλωσε ο Ουέσλι. «Είναι απίθανο να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος μέχρι οι κυβερνητικοί φορείς είναι πιο τολμηροί στις προσπάθειές τους να εξαλείψουν τον ρατσισμό από κάθε επίπεδο».

Read previous post:
ElvalHalcor: Αύξηση κύκλου εργασιών 13,2% στο 9μηνο 2018

Αύξηση 13,2% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ElvalHalcor το εννεάμηνο του 2018 ανερχόμενος σε 1.599,4 εκατ. ευρώ έναντι 1.413,4...

Close