Ο σοφός δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από όσες βρίσκει. Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος

“Τιμούμε το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων”

16 Φεβρουαρίου, 2020

 «Τιμούμε και ενθαρρύνουμε το σπουδαίο έργο, που εδώ και χρόνια, επιτελεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις, τα έθιμα, τη μουσική και γενικότερα τον πλούσιο πολιτισμό των Βλάχων αφήνετε ισχυρό αποτύπωμα στο χρόνο» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Ο κ. Καλαφάτης μεταφέροντας τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε πως «δεν ξεχνούμε ότι η πατρίδα οφείλει πολλά σε μεγάλους ευεργέτες βλαχόφωνους Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους ο Αβέρωφ, ο Ζάππας, η οικογένεια Τοσίτσα, ο Σίνας, ο Αρσάκης και τόσοι άλλοι».

«Σήμερα η πατρίδα μας», συνέχισε, «βρίσκεται ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και αναγέννησης των χαμένων προσδοκιών μας, αφήνει πίσω τα σημάδια της κρίσης, ξαναστέκεται στα πόδια της και διεκδικεί το μέλλον που δικαιούται».

«Ενώνουμε δυνάμεις και κερδίζουμε σήμερα τη μάχη του αύριο. Ξαναβρίσκουμε την περηφάνια και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Διεκδικούμε, όλοι μαζί το μέλλον που θέλουμε και βαδίζουμε ενωμένοι στο φως της επόμενης μέρας. Με σεβασμό στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του καθενός» κατέληξε ο κ.Καλαφάτης.

Read previous post:
Συναντήσεις του υφ. Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Η επίσπευση διαδικασιών αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων και η ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ήταν τα θέματα των συναντήσεων που...

Close