Ο πολιτισμός αρχίζει με την Τάξη, αναπτύσσεται με την Ελευθερία και καταστρέφεται με το Χάος - Will Durant

Τιμητική διάκριση για τον Γ. Αρχιμανδρίτη

22 Νοεμβρίου, 2019

Η Γαλλική Δημοκρατία τίμησε απόψε στην πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Αρχιμανδρίτη με τη διάκριση του Αξιωματούχου του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών. «Χωρίς τις γέφυρες που χτίζουν άνθρωποι σαν αυτόν κάθε διμερής πολιτική συνεργασία θα ήταν κενό γράμμα» τονίζει στην επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός. Μια «προσωπικότητα σύμβολο της παλιάς αγάπης που ενώνει την Ελλάδα και τη Γαλλία στο πρόσωπό του», είπε ο Γάλλος πρέσβης Πατρίκ Μεζονάβ, «ένας πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία και ένας πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο Πασκάλ Μπρικνέρ,

Στην πολιτική συνεργασία, χωρίς τις γέφυρες που χτίζουν άνθρωποι σαν κι αυτόν «θα έλειπε το ουσιαστικό υπόβαθρο, το αίμα και η σάρκα που της δίνουν οι δεσμοί μεταξύ των πολιτών, που έχουν προνομιακό δίαυλο, τον πολιτισμό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τη φράση του γάλλου και φιλέλληνα πολιτικού Ζορζ Κλεμανσό, ο οποίος είπε ότι «πρέπει να περάσει κανείς από την Ελλάδα για να πάει οπουδήποτε», για να παρατηρήσει ότι ο Γ. Αρχιμανδρίτης ακολουθεί την αντίστροφη πορεία. «Είναι ο Έλληνας που περνάει από τη Γαλλία τη χώρα που του άνοιξε ανυποψίαστους ορίζοντες και «σαν αντίδωρο φροντίζει τώρα να κάνει πιο γνωστή την πρώτη του πατρίδα».

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται σε δύο σημαντικά συγγραφικά έργα του Γ. Αρχιμανδρίτη, το «λέξη προς λέξη» και «ο Μίκης Θεοδωράκης με τα δικά του λόγια» τα οποία εκδόθηκαν από σημαντικούς εκδοτικούς οίκους για να προσθέσει ότι «είχα τη χαρά να του παραχωρήσω την πρώτη μου συνέντευξη μετά την εκλογική μας νίκη».

Read previous post:
Μόνη πρώτη η Αναντολού

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει -προσωρινά- η Αναντολού Εφές, μετά το νικηφόρο πέρασμα της από τη Μιλάνο, στο πρώτο μέρος...

Close