Το να έχεις ένα σύστημα, περιορίζει τον ορίζοντά σου. Το να μην έχεις είναι αδύνατο. Το καλύτερο είναι να έχεις πολλά. Reymond Queneau, 1903-1976, Γάλλος συγγραφέας.

“Tim Walker: Wonderful Things”

19 Φεβρουαρίου, 2020

Η σκηνογράφος Shona Heath σχεδίασε την έκθεση για τον Tim Walker, την οποία φιλοξενεί το Victoria & Albert Museum του Λονδίνου, κατά τρόπο που να αντικατοπτρίζει τα απόκοσμα σκηνικά που έχει δημιουργήσει για τον διάσημο φωτογράφο μόδας στο διάστημα της πολύχρονης συνεργασίας τους.

Για πάνω από δύο δεκαετίες, οι Walker και Heath δούλευαν μαζί σε φωτογραφήσεις μόδας για περιοδικά όπως τα Vogue, Love και W. Ο Walker διέταξε την έκθεση έργων του, σε οκτώ αίθουσες, γύρω από συγκεκριμένα αντικείμενα της συλλογής του μουσείου τα οποία στάθηκαν πηγή έμπνευσης στη δουλειά του εδώ και πολλά χρόνια. Πριν την έξοδο, οι επισκέπτες διέρχονται από μια ημικυκλική κατασκευή, η οποία λειτουργεί ως έκθεση φωτογραφιών μοντέλων που έχει τραβήξει ο Walker.

«Για εμένα, η ομορφιά είναι το παν» δήλωσε ο φωτογράφος μόδας. «Μου αρέσει να σπάω τους φραγμούς που έχει υψώσει η κοινωνία, να δίνω τη δυνατότητα να τιμώνται πιο ποικίλοι τύποι ομορφιάς καθώς και η θαυμάσια ποικιλία της ανθρωπότητας» πρόσθεσε. Και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «το “V & A” ήταν πάντα ένα παλάτι ονείρων – είναι το πιο συναρπαστικό μέρος του κόσμου. 

Read previous post:
ΕΒΕΠ: Η 11αδα των βασικών αλλαγών σε συντάξεις και εισφορές στο νέο ασφαλιστικό

Το νέο ασφαλιστικό υιοθετεί 11 σημαντικές αλλαγές σε συντάξεις, εισφορές και εφάπαξ, σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Close