Αγαπητές μελλοντικές γενιές: Δεχτείτε, παρακαλώ τη συγνώμη μας. Είχαμε γίνει τύφλα από το πετρέλαιο - Kurt Vonnegut

«Θυσιάζει το “εγώ” του για το καλό του συνόλου ο Μπιτς»

5 Αυγούστου, 2020

Η ικανότητα του Μπο Μπιτς να προσφέρει αγωνιστικά ποικιλοτρόπως στην ομάδα και ο εξαιρετικός χαρακτήρας του, αποτέλεσαν τα στοιχεία που έδωσαν στον Αμερικανό φόργουορντ θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2020-2021, σύμφωνα με τον Κώστα Μέξα. 

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε σήμερα για την τελευταία, από την ξένη αγορά, μεταγραφική κίνηση των «ασπρόμαυρων», στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, αναφέροντας αρχικά:

«O Μπιτς είναι ένας παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ένα παιδί που παίζει πρώτα στο «4», αλλά μπορεί να βοηθήσει και στο «3». Σε όλη του την καριέρα σουτάρει αρκετά καλά από την περιφέρεια. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πιστεύαμε ότι χρειαζόταν η ομάδα μας και για αυτό καταλήξαμε στην επιλογή του. Μέτρησε, βέβαια και το γεγονός ότι από όλες τη πληροφορίες που συλλέξαμε, μάθαμε ότι πρόκειται για ένα παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα και πολύ μεγάλο κίνητρο. Είναι παίκτης ομάδας, που θα θυσιάσει το «εγώ» του για το καλό του συνόλου και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της φιλοσοφίας που θέλουμε να έχει η ομάδα μας τη νέα χρονιά.

Θεωρητικά είναι ο πιο σταθερός σουτέρ από τους ψηλούς μας. Επίσης, η δυνατότητα που έχει να παίξει κάποιες φορές στο «3», μας βοηθάει να είμαστε ευέλικτοι για κάποιο ψηλό σχήμα που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το βασικό πλάνο βέβαια, είναι να παίζει στο «4» και να μπορεί να παίξει μαζί με όλους τους υπόλοιπους ψηλούς».

Κατέληξε ο Μέξας επισημαίνοντας: «Είναι ένα παιδί που μπορεί να μην είναι τρομερός αθλητής, αλλά έχει μια έφεση στο ριμπάουντ. Νομίζω ότι με το μπασκετικό του IQ μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί την αθλητικότητά του όσο θα έπρεπε. Πέρα από την ικανότητα στο να παίρνει το ριμπάουντ, μπορεί και να σπρώξει την μπάλα γρήγορα στην επίθεση, σε ένα κομμάτι που επίσης θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε».

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Απεβίωσε ο Γιάννης Ψηφίδης

Την απώλεια του Γιάννη Ψηφίδη θρηνεί η οικογένεια του Αρη.

Close