Αν υπάρχει μια αιώνια αλήθεια της πολιτικής, είναι ότι πάντα υπάρχουν δεκάδες καλοί λόγοι για να μην κάνεις τίποτα. John Le Carre, 1931- , Βρετανός συγγραφέας

Θρίαμβος Πογκατσάρ στο TdF:«Παιδικό μου όνειρο»

20 Σεπτεμβρίου, 2020

 Ενάντια σε όλα τα προγνωστικά ο Σλοβένος Ταντέι Πογκατσάρ, συνέτριψε ον Πρίμοζ Ρόλιτς στην ατομική χρονομέτρηση του Σαββάτου και πήρε την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου από τον συμπατριώτη του, φτάνοντας σε μία μεγάλη απρόσμενη νίκη στο Tour de France. 
  «Είμαι τόσο συγκινημένος που δεν ξέρω τι να πω. Ήρθα να τρέξω το Tour και κατέληξα να κερδίζω. Το όνειρο της ομάδας ήταν να κερδίσει την κίτρινη φανέλα πριν από την τελευταία ημέρα και αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Λόγω των κραυγών των ανθρώπων, δεν μπορούσα να ακούσω τις χρονικές διαφορές που μου έδωσαν. Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτή η νίκη είναι επίσης για την ομάδα και τους ανρθώπους της. Όλοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της αξέχαστης στιγμής», είπε ο Πογκατσάρ, επαγγελματίας μόλις από το 2019, έτοιμος να στεφθεί σήμερα στο Παρίσι.
 Ο Σλοβένος, που αύριο γίνεται 22 ετών, είναι ο δεύτερος νεότερος που κέρδισε το Tour de France, πίσω από τον Ανρί Κορνέ, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1904, σε ηλικία 19 ετών και 352 ημερών.
 Η διάσημη κίτρινη φανέλα του Tour de France, δεν θα δώσει μόνο χρώμα στη ζωή του, αλλά θα την αλλάξει.  
 «Δεν είναι αλήθεια», λέει ο ίδιος στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Θα παραμείνω πάντα ο ίδιος. Με δύο αδελφές και έναν μεγαλύτερο αδερφό που με ώθησαν να οδηγήσω ένα ποδήλατο. Ω Θεέ μου, κάτι έχει αλλάξει. Δεν είμαι συνηθισμένος σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους,  το τηλέφωνό μου είναι μπλοκαρισμένο. Θα ήθελα να μιλήσω με τη μαμά και τον μπαμπά, ήμουν σε θέση να ακούσω μόνο τη φίλη μου για 2. Εδώ κάτι έχει αλλάξει.» 
 Ο μεγαλωμένος στη Σλοβενία, Πογκατσάρ, αποκάλυψε μια λεπτομέρεια, κατά την ανάβαση που του έδωσε το θρίαμβο: «Ξέρω κάθε στροφή, κάθε στροφή, κάθε μέτρο του δρόμου. Ήξερα πού να επιταχύνω και πού να αναπνέω».
 Το Παρίσι τον περιμένει: «Αυτό είναι το παιδικό μου όνειρο. Ως παιδί ονειρευόμουν να μπορέσω να τρέξω τον γύρο μια μέρα και δεν έκανα μόνο αυτό, κέρδισα και είναι απίστευτο.»

 A. Bαζογιάννης

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Ο Έλφιν Έβανς νικητής στο ράλι της Τουρκίας (pic)

Ο Ουαλλός Έλφιν Έβανς (Toyota) κέρδισε σήμερα το ράλι στην Τουρκία (5ος αγώνας της χρονιάς), μπροστά από τους Τιερί Νέβιλ...

Close