Ο τωρινός κυρίαρχος επικαλείται τη λογική, ο μελλοντικός υμνεί την ελευθερία - Παναγιώτης Κονδύλης

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων επισκέφθηκε ο Ολυμπιακός (vid)

7 Φεβρουαρίου, 2023

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων επισκέφθηκε σήμερα (7/2) σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, προεξάρχοντος του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη. Για άλλη μια χρονιά η «ερυθρόλευκη» οικογένεια βρέθηκε δίπλα στους μικρούς σε ηλικία αλλά μεγάλους μαχητές της ζωής για να τους δώσει δύναμη και κουράγιο, για να τους προσφέρει στιγμές χαράς και δώρα.

Τον κ. Μαρινάκη και το ποδοσφαιρικό τμήμα υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Μανώλης Παπασάββας.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη διαχρονική στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από το 2011, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακήρυξε και πάλι την ομάδα «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» για τα έτη 2023-2025, ανανεώνοντας αυτόν τον «τίτλο αγάπης και προσφοράς».

«Ως ελάχιστη αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς σας στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, ο Σύλλογός μας έχει την τιμή να ανακηρύξει τον Ολυμπιακό “Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2023-2025”, ανανεώνοντας αυτόν τον “τίτλο αγάπης κοντά στα παιδιά” που επάξια κατέχετε τα τελευταία χρόνια συμβάλλοντας στον αγώνα τους για ζωή», ανέφερε στην ομιλία της. 

«Σε έναν αγώνα δύσκολο, στον οποίο όμως δεν θέλουμε καμία ήττα, καμία ισοπαλία, αλλά μόνο νίκες! Όπως άλλωστε θέλει και ο Ολυμπιακός! Ένας ιστορικός αθλητικός σύλλογος, με περισσότερα από 90 χρόνια διακρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό είναι τεράστια όπως και η κοινωνική του προσφορά στην Ελλάδα. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας! Είναι για εμάς ανεκτίμητος σύμμαχος και με τη στήριξή του στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ομάδας επισήμανε ότι, «από το 2011, σήμερα είναι η 13η φορά που ερχόμαστε. Είναι μία παράδοση για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Ο Ολυμπιακός τα περισσότερα χρόνια είναι πρωταθλητής, έχει νοοτροπία πρωταθλητή και τα παιδιά εδώ μέσα, αλλά και εσείς οι ίδιοι, αυτό που κάνετε, είναι πρωταθλητισμός στις ζωές ανθρώπων, στις ζωές νέων παιδιών. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε γι΄ αυτό και να ξέρετε ότι θα είμαστε κοντά σας σε όλη αυτήν την προσπάθεια για τα χρόνια που έρχονται». 

Και πρόσθεσε: «Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα με όλες μας τις δυνάμεις και οι αθλητές μας είναι εδώ να δώσουν κουράγιο σε αυτά τα παιδιά. Να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε αυτό που κάνετε. Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά, να έχουμε υγεία, έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό με την πανδημία. Είδαμε και αυτό που έγινε, το τραγικό, στην Τουρκία, χθες. Και εκεί θα θέλαμε να συμπαρασταθούμε όσο μπορούμε, είναι τραγικό. Να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και για άλλη μια φορά εύχομαι υγεία σε όλους και σε εσάς κυρία Βαρδινογιάννη να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη σε αυτό το λειτούργημα που κάνετε, να είστε πάντα καλά».

Παρών ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τιμήσει την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός παρέδωσε γι΄ ακόμα μια χρονιά στην κυρία Βαρδινογιάννη επιταγή για την στήριξη της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, ενώ στη συνέχεα οι δυο τους τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» τα Αστέρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη τίμησε ακόμα για τη στήριξή τους τον αντιπρόεδρο της ομάδας και δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τον προπονητή της ομάδας Μίτσελ Γκονζάλεθ, ενώ προσέφερε σε όλους τους παίκτες το μπλουζάκι του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2023-2025», καθώς και ένα ημερολόγιο φτιαγμένο από τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας, ενώ μικροί ασθενείς προσέφεραν από την πλευρά τους χειροτεχνίες και ζωγραφιές στον πρόεδρο και τα μέλη της ομάδας.