Όσες περισσότερες αποφάσεις αναγκάζεσαι να πάρεις μόνος σου, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία επιλογής που έχεις. Thornton Wilder, 1897-1975, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας

Την ικανοποίησή του για την αξιοποίηση του κτιρίου της ΧΡΩΠΕΙ, εκφράζει ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης

11 Δεκεμβρίου, 2019

Την ικανοποίησή του για την αξιοποίηση του κτιρίου της ΧΡΩΠΕΙ (ιδιοκτησίας ΕΟΦ) ως πρώτου κέντρου Καινοτομίας-Πρότυπου Πάρκου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Αττική, εξέφρασε με σημερινή δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. 
 «Αποτελεί μια ακόμη ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την πόλη μας η χθεσινή τροπολογία με την οποία φαίνεται να αξιοποιείται ακόμα ένα σημαντικό, αλλά εγκαταλελειμμένο κτίριο του δημοσίου στον Δήμο του Πειραιά. Στην οδό Αθηνών-Πειραιώς και στο κτίριο του παλαιού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ, ιδιοκτησίας ΕΟΦ, για το οποίο πριν αρκετά χρόνια είχε εκδηλωθεί η πρόθεση να μεταφερθούν τα πολύπαθα δικαστήρια του Πειραιά, δρομολογείται πλέον, μετά τη χθεσινή ψήφιση και την παραχώρησή του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η δημιουργία του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας-Πρότυπου Πάρκου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Αττική. Είμαστε θετικοί ως προς αυτήν την εξέλιξη και δηλώνουμε ικανοποιημένοι, θα θέλαμε όμως να δηλώσουμε την επιθυμία για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση, καθώς και συμμετοχή του Δήμου σε συζητήσεις που αφορούν θέματα σχετικά με το ακριβές αντικείμενο των δραστηριοτήτων της νέας δομής, τη δυνατότητα για άμεσες συνέργειες με τον Δήμο Πειραιά σε συναφείς λειτουργίες και φυσικά το μέγεθος του πάρκου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε φαινόμενα υπερβολικής δόμησης, εάν αυτή δεν είναι απολύτως αναγκαία» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μώραλης.
Ο δήμαρχος Πειραιά προσθέτει επίσης, ότι από τη νέα χρονιά η δημοτική αρχή Πειραιά θα επιδιώξει συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να συμβάλλει, στο μέτρο των δικών της αρμοδιοτήτων, στην υλοποίηση, αλλά και να συμμετάσχει στη λειτουργία του, με οποιοδήποτε τρόπο και εάν αυτό είναι εφικτό.
Πάρης Τσιριγώτης 
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ

Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τους ΟΤΑ δεν θέτει σε κίνδυνο την εργασία στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις διαβεβαίωσε...

Close