Στην πολιτική, όπως και στη γραμματική, το λάθος που κάνουν όλοι ανακηρύσσεται κανόνας. Andre Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Την Ευρώπη ως διαμεσολαβητή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, βλέπει ο Χάικο Μάας

2 Ιουνίου, 2020

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD) βλέπει την Ευρώπη ως διαμεσολαβητή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Κίνας. 

«Ειδικά εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να γίνει αγεφύρωτη η σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Ο κόσμος δεν πρέπει να διασπασθεί σε μια κινεζική και μια αμερικανική σφαίρα συμφερόντων», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός του σε σημερινή συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται  στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke. 

 «Επομένως, εναπόκειται στην Ευρώπη να ηγηθεί του αγώνα για την δημιουργία ενός μελλοντικά βιώσιμου πολυμερούς συστήματος. Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μας στο Συμβούλιο της Ευρωπαικής Ενωσης  από την 1η Ιουλίου, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για εμάς. Γι ‘αυτό και η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε με την Κίνα», τόνισε ο Μάας, ο οποίος πρόσθεσε : «Θέλουμε να δεσμεύσουμε την Κίνα σε φιλόδοξους κλιματικούς στόχους και δίκαιο παγκόσμιο ανταγωνισμό».

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Συγκλονισμένη η ΕΕ για την «υπερβολική χρήση βίας» στις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συγκλονισμένη από τον θάνατο του Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενός μαύρου που πέθανε από ασφυξία που του...

Close