Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου θα έπρεπε να αποτελεί υποσημείωση στη διακήρυξη των καθηκόντων του. Oscar Louis Forel, 1891-1982, Ελβετός ψυχίατρος

Την επομένη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών

16 Μάρτιος, 2019

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν αφορούν μόνο την Ευρώπη, αλλά και τη χώρα μας», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρ. πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών Βόρειος Τομέας, Σάκης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι «αυτό από μόνο του μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε «δημοψήφισμα»».

Ο υποψήφιος της ΝΔ, Σάκης Ιωαννίδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ακόμα ότι «η επομένη των ευρωεκλογών θα φέρει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον στη χώρα αφού θα είναι πλέον δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων».

Τέλος, ερωτηθείς για το άνοιγμα του πρωθυπουργού στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει ότι «μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα του στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο κ. Τσίπρας ψάχνει σπασμωδικά «συμμάχους» ώστε να διασωθεί πολιτικά».

Η συνέντευξη του Σάκη Ιωαννίδη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Ερ. Κύριε Ιωαννίδη εκτιμάτε ότι τελικώς, και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μιλά για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, είναι ανοικτό το σενάριο των τριπλών εκλογών;

Απ. Τις αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών τις παίρνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Με τα δείγματα που μας έχει δώσει ο κ. Τσίπρας, οι εκλογές θα γίνουν σε χρόνο που θα εξυπηρετεί τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες. Αυτό προφανώς έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που έχει η κοινωνία για την κυβέρνηση Τσίπρα, με τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά την αποχώρηση της, για να ανασάνουν, για να ανασάνει η χώρα. Το σίγουρο είναι ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικήτρια.

Ερ. Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, θεωρείτε ότι πρέπει να έχουν «τιμωρητικό» χαρακτήρα ή χαρακτήρα δημοψηφίσματος απέναντι στην κυβέρνηση ή αντίθετα εκτιμάτε ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα την Ευρώπη του αύριο;

Απ. Οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν αφορούν μόνο την Ευρώπη, αλλά και τη χώρα μας. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη και τα εγκλήματα που έχει κάνει σε βάρος της χώρας και των πολιτών της. Αυτό από μόνο του μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε «δημοψήφισμα» και δεν πρέπει να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να μην γίνουν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές, οι πολίτες θα του στείλουν ένα και μόνο μήνυμα: ότι η ήρθε η ώρα να φύγει, ήρθε η ώρα να κάνει εκλογές, να έρθει επιτέλους η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Ερ. Θα ήθελα επίσης, να σας ρωτήσω, σας φοβίζουν τα φαινόμενα του ευρωσκεπτικισμού-λαϊκισμού που κατακλύζουν την Ευρώπη; Πιστεύετε ότι θα εκφραστούν στην κάλπη;

Απ. Είναι δυστυχώς φαινόμενο των τελευταίων χρόνων η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως αποτέλεσμα αστοχιών σε τομείς όπως η διαχείριση του μεταναστατευτικού, η οικονομία κ.λπ. Είδαμε ότι και στη χώρα μας, η έλευση των λαϊκιστών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία όχι μόνο δεν βοήθησαν τη χώρα να πάει μπροστά, αλλά αντίθετα την πήγαν ολόκληρα χρόνια πίσω. Οι υποσχέσεις με ένα δήθεν «ιδεολογικό μανδύα» αποδείχθηκαν «κούφιες», απογοητεύοντας τους πολίτες για μια «ελπίδα» που δεν ήρθε ποτέ. Η αντιμετώπιση της ενίσχυσης των λαϊκιστών, σίγουρα χρειάζεται ένα επιτυχημένο παράδειγμα χώρας, και αυτή μπορεί να είναι η Ελλάδα. Μια χώρα που δοκίμασε τους λαϊκιστές στην εξουσία και οι πολίτες της θα αποφασίσουν στις εθνικές εκλογές να τους καταδικάσουν στην πολιτική αφάνεια, επιλέγοντας τη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ανάγκη όλες οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ώστε να διατηρηθεί στην πράξη το όραμα για την Ευρώπη των λαών και το έναυσμα πρέπει να δοθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ερ. Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα ή πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές; Σας ρωτώ γιατί προ ημερών η τοποθέτηση του αντιπρόεδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, για διαφορά της τάξης του 3,5%, ερμηνεύτηκε ότι η ΝΔ κατεβάζει τον πήχη.

Απ. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές θα είναι από μόνη της ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτών προς την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά. Η επόμενη των ευρωεκλογών θα φέρει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον στη χώρα, αφού θα είναι πλέον δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και επομένως θα πρέπει να προκηρύξει όσο το δυνατόν το συντομότερο εθνικές εκλογές. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι ως Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά αντίθετα να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, ώστε να ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα της χώρας.

Ερ. Κύριε Ιωαννίδη σας φοβίζουν τα θέματα της οικονομίας; Θεωρείτε ότι η χώρα κινδυνεύει στον τομέα αυτόν από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο;

Απ. Μπορεί η κυβέρνηση να διατείνεται ότι τα «πηγαίνει καλά» στον τομέα της οικονομίας, αλλά αυτό αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που έχει επιβάλλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη χώρα δεν βοηθά, πόσο μάλλον οι ρουσφετολογικές εξαγγελίες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλησιάζει στο τέλος του χρόνου διακυβέρνησής του, αφήνει μια χώρα με υψηλούς φόρους, διαλυμένη παραγωγική οικονομία, «κατορθώνοντας» σε τέσσερα χρόνια να μην έχει προσελκύσει ούτε μια επένδυση. Οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό, αφού εδώ οι θέσεις εργασίας είναι συγκεκριμένες, χωρίς να υπάρχει η προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Για αυτό τώρα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η πολιτική αλλαγή στη χώρα που θα βρει τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της, για να αλλάξουμε όλοι μαζί αυτή την κατάσταση. Με μείωση φόρων και εισφορών, τη δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, τη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής δηλαδή φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, θα καταφέρουμε να πάμε τη χώρα μπροστά.

Ερ. Συμμερίζεστε τους φόβους για 4ο μνημόνιο;

Απ. Το «κατόρθωμα» της κυβέρνησης με τη μη επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Πρόκειται για ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο, καθώς ακολουθείται η ίδια διαδικασία όπως όταν είχαμε υπογράψει μνημόνιο: η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στα προαπαιτούμενα που είχε συμφωνήσει, και επομένως δεν έλαβε τα χρήματα η χώρα. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές, που θα αναδείξουν κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερα και παραπάνω, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην πραγματική έξοδο από τα μνημόνια, ώστε να μην χρειάζεται πια η χώρα «στήριξη», αλλά να καταφέρει να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις.

Ερ. Πιστεύετε ότι το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα αποδώσει καρπούς; Και επιπλέον μία τέτοια εξέλιξη μήπως δυσκολέψει τη ΝΔ στο σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που είναι πρώτη και μη αυτοδύναμη;

Απ. Μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα του στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο κ. Τσίπρας ψάχνει σπασμωδικά «συμμάχους» ώστε να διασωθεί πολιτικά. Αυτό αποδεικνύεται και από την κυβέρνηση- «κουρελού» που ηγείται της χώρας σήμερα, ένα συνονθύλευμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερόμενων βουλευτών, που παρέδωσαν τις αρχές και τις αξίες τους για την καρέκλα. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι ο μόνος σύμμαχος του κ. Τσίπρα, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Ταυτόχρονα, ως προνομιακός συνομιλητής και μελλοντικός σύμμαχος του παρουσιάζεται ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Οποιαδήποτε πάντως σπασμωδική κίνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να ανακόψει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είτε αυτή φέρει και την αυτοδυναμία, είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως η Νέα Δημοκρατία, θα προκρίνουμε την εθνική συνεννόηση και ομοψυχία για να καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα της.

Ερ. Τέλος θα ήθελα να μου πείτε με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος, θεωρείτε κομβική την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων;

Απ. Έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια, όταν ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είχα επαναφέρει την πρόταση, ώστε επιτέλους και η Ελλάδα να αποκτήσει μη κρατικά πανεπιστήμια. Η ατολμία της κυβέρνησης να φέρει τις απαραίτητες αλλαγές που θα έφερναν εξέλιξη στη χώρα έγινε φανερή σε όλους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την πρόοδο, δεν θέλει η χώρα να πάει μπροστά. Δυστυχώς όμως οι αριστερίστικες αγκυλώσεις τους κρατούν τη χώρα πίσω και την οδηγούν να χάσει ακόμα μια ευκαιρία ανάπτυξης. Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη δέκα χρόνια για να κάνουμε το αυτονόητο: να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ώστε η Ελλάδα να καταστεί εκπαιδευτικό κέντρο της Νοτιανατολικής Μεσογείου, πρωτοπόρα δύναμη Εκπαίδευσης, που θα έχει πολλαπλά οφέλη στο επίπεδο των επιστημόνων που θα επιλέγουν να παραμείνουν στη χώρα αντί να ξενιτευτούν, αλλά και σε θέμα οικονομικών εσόδων.

Read previous post:
Ορθολογικό, με ενισχυμένη παιδαγωγική διάσταση, το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

«Το σύστημα είναι πολύ ορθολογικό και πολύ ενισχυμένη η παιδαγωγική του διάσταση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας...

Close