Δεν θεωρούμε ντροπή την φτώχεια. Ντροπή είναι να μην την αποφεύγει κανείς δουλεύοντας. Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

Την επίλυση βασικών ζητημάτων που θα βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία του ΟΑΣΘ, ζητάει το ΕΚΘ

3 Αυγούστου, 2020

 Να επιλύσουν βασικά ζητήματα που θα βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία του ΟΑΣΘ, ζητάει από τους αρμόδιους με ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

   Σύμφωνα με το ΕΚΘ, ο πρώτος πυλώνας των ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά «αφορά τη μη καταβολή τον τελευταίο χρόνο θεσμοθετημένων όρων της σύμβασης, καθώς και τη μη απόδοση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και θέσης ευθύνης, γεγονός που πλήττει οικονομικά, ασφαλιστικά και ηθικά τους εργαζόμενους».

   Ο δεύτερος πυλώνας, υπογραμμίζει το ΕΚΘ «αφορά στην άμεση επιδιόρθωση παροπλισμένων λεωφορείων που έχουν μείνει εκτός στόλου για ζημιές που θεωρούνται μικρές και η επιδιόρθωσή τους δεν θα βλάψει οικονομικά τον Οργανισμό, ενώ παράλληλα θα προσφέρει “ανάσα” στο επιβατικό κοινό».

   Προσθέτει ότι ο τρίτος πυλώνας σχετίζεται με τις συνθήκες μεταφοράς στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και επισημαίνει την ανάγκη να επιδιορθωθεί το σύστημα κλιματισμού στα λεωφορεία.

   Τέλος, το ΕΚΘ σημειώνει ότι είναι αναγκαία η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού και την έμπρακτη υποστήριξη στους εργαζόμενους «που σε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας και παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω του COVID-19, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έβαλαν το γενικό καλό και την εξυπηρέτηση του κοινού πάνω και από τους εαυτούς τους».

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Λοράν Ντασό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Θεσσαλονίκη είναι οι ρίζες μου

«Η Θεσσαλονίκη είναι οι ρίζες μου, η ιστορία της οικογένειάς μου».

Close