Πρόσεξε αυτό για το οποίο οι άνθρωποι είναι κυνικοί και συχνά θα ανακαλύψεις αυτό που τους λείπει. George S. Patton, 1885-1945, Αμερικανός στρατηγός, Επικεφαλής Σώματος Στρατού, στην Ευρώπη στον Β’ Παγκόσμιο.

Την επανεκκίνηση «βαλτωμένων» έργων και νέων χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας εξήγγειλε ο Λ. Αυγενάκης

17 Ιουλίου, 2020

Την επανεκκίνηση «βαλτωμένων» έργων και χρηματοδοτήσεων,  από το 2016, 2017 & το 2018, μεταξύ των οποίων είναι και το παρκέ του κλειστού προπονητήριου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, με τους αθλητικούς φορείς του νησιού, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός επεσήμανε ότι μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα επαναδημοπρατηθεί η κατασκευή συνθετικού αθλητικού δαπέδου στο βοηθητικό προπονητήριο ύψους 110.000 ευρώ, το οποίο έργο είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2018, επίσης θα προχωρήσει η εφαρμογή εγκεκριμένης από την Π.Υ. μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας στο κλειστό κολυμβητήριο του δήμου Κέρκυρας , ύψους, 45.000 ευρώ, το οποίο έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2018, θα δημοπρατηθεί η μελέτη στατιστικής επάρκειας και η μελέτη στατικής ενίσχυσης του κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου του Εθνικού Κέντρου Αθλητισμού Κέρκυρας ύψους 205.000 ευρώ, έργο που είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ το 2019,  ενώ τέλος θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου Λευκίμμης του δήμου Νότιας Κέρκυρας, με χρηματοδότηση ύψους 98.500 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  από το 2016.

Ο υφυπουργός αθλητισμού εξήγγειλε επίσης έργα βελτίωσης γηπέδων, μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος,  στις δημοτικές κοινότητες Κέρκυρας, καθώς και την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της κοινότητας Αγ. Νικολάου της δημοτικής ενότητας Κορισσίων, ύψους 324.900 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων που πρόκειται να γίνουν στο δήμο Νότιας Κέρκυρας, ύψους 590.000 ευρώ, στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ύψους 624.000 και Βόρειας Κέρκυρας ύψους 567.871, ευρώ όπου αναμένεται η κατασκευή στίβου, καθώς και η προμήθεια ταρτάν στο στάδιο της περιοχής.

Κλείνοντας ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα τακτική επιχορήγηση 240.000 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί ήδη επιχορήγηση, τον περασμένο Μάρτιο, 192.000 ευρώ.

Νωρίτερα της συσκέψεως με τους αθλητικούς φορείς ,ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου όπου ανακοινώθηκε η επικείμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια και η  δρομολόγηση μελετών για ένα μεγάλο αθλητικό έργο σε κάθε περιφερειακή ενότητα της. 

«Με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, Περιφέρεια, Υπουργείο, Διοίκηση ΕΑΚΚ, Δήμος, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας θα έρθει στο επίπεδο που πρέπει να είναι και να λειτουργεί, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και μεγάλες διοργανώσεις και να ενισχύσει και τον αθλητικό τουρισμό. Μνημόνιο θα υπογράψουμε τις επόμενες ημέρες με μια κατηγοριοποίηση των  προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής, με έργα που θα γίνουν σε όλα τα νησιά που μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε  και να ωριμάσουμε μελετητικά, διότι ένα μεγάλο ζήτημα και έλλειψη είναι οι μελέτες, που δεν έχουμε δυστυχώς αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

«Η Περιφέρεια μας πάσχει από υποδομές σύγχρονες και στόχος είναι να δούμε πως θα μπορέσουμε να περάσουμε σε μια νέα εποχή, βάζοντας προτεραιότητες. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στην Κέρκυρα, το οποίο θα μπει  σε μια διαδικασία σύγχρονης αναβάθμισης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στη φιλοξενία υψηλών  απαιτητικών αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων και παράλληλα να αποτελέσει μια προστιθέμενη αξία για την Κέρκυρα  ως προς τον αθλητικό τουρισμό» δήλωσε από την πλευρά της η Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι «δρομολογούνται αθλητικά προγράμματα για την ενθάρρυνση  του αθλητισμού, όπως το «Ζήσε Αθλητικά».

Το πλαίσιο των επαφών του υφυπουργού Αθλητισμού στην Κέρκυρα, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή στο Παλιό Δημαρχείο της Κέρκυρας, όπου τον υποδέχθηκαν αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας.

 

Α. Ταπάσκου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λ. Αυγενάκης: «Ο αθλητισμός έχει αξίες, έχει αγαθά, δημιουργεί ποιότητα στον ίδιο τον αθλούμενο, αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη»

Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές δήλωσαν τη στήριξη τους για την μεταρρύθμιση από τη κυβέρνηση στον Αθλητισμό (vid)

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Σίρλε

Δύο ημέρες αφότου έλυσε το συμβόλαιό του με τη Ντόρτμουντ, ο Αντρέ Σίρλε ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό...

Close