Η διαφορετικότητα είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα που υπάρχει σε μια κοινωνία, αλλά μπορεί να είναι και το πιο επικίνδυνο αν δεν υπάρχει. - William Sloane Coffin, 1924-2006, Αμερικανός πράκτορας της CIA και μετέπειτα ιεροκήρυκας & ακτιβιστής

Θλίψη για τον θάνατο του Γκραντ Γουόλ

10 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA και ο ομόλογός του, της αμερικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (US Soccer) και «αφεντικό» του MLS, Ντον Γκάρμπερ, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του δημοσιογράφου του «Sport Illustrated», Γκραντ Γουόλ, ο οποίος κατέρρευσε εχθές (9/12), ενώ κάλυπτε τον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Ολλανδίας και της Αργεντινής 

Ο Ινφαντίνο, εξέφρασε την «τεράστια θλίψη» του και υπενθύμισε ότι ο Γουαλ κάλυπτε το όγδοο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. «Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν τεράστια και το βλέμμα του θα λείψει, σε όλους όσοι, αγαπούν αυτό το παιχνίδι», έγραψε ο πρόεδρος της FIFA.

Από την πλευρά της, η κορυφαία Αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια και γνωστή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μέγκαν Ραπίνο, έγραψε στο Twitter: «Είναι τόσο καταστροφικό. Ολη η αγάπη για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του».

Ο αντίκτυπος από τον θάνατο του Γουόλ, ξεπέρασαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο θρύλος του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, του οποίου τα πρώτα… κατορθώματα είχε περιγράψει ο Γουόλ στο «Sport illustrated», μίλησε για «τραγική απώλεια» μετά τον αγώνα των Λέϊκερς, στην Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, αρκετοί συνάδελφοι του Γουόλ, χαιρετίζουν την μνήμη του. «Μια απώλεια για την δημοσιογραφία και για όλο το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Τζον Γουερτχάϊμ, πρώην συνάδελφος του εκλιπόντος στο «Sport Illustrated», ενώ ο Ρεμί Ντιπρέ της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde, υπενθύμισε ότι ο Γουόλ «είχε κάνει ιδιαίτερη εκστρατεία, το 2011, για να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA. Καμία εθνική ομοσπονδία δεν ήθελε να του δώσει την υποστήριξη της για να μπορέσει να παρουσιάσει τις μεταρρυθμιστικές του ιδέες κατά τις εκλογές εναντίον του Σεπ Μπλάτερ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ