Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στον μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη. - Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

Τηλεφωνική επικοινωνία του Βούλγαρου πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία, χθες το βράδυ, για την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα μέτρα που λαμβάνει κάθε χώρα για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο κ. Μπορίσοφ σημείωσε την επιτυχημένη αναδιοργάνωση της βουλγαρικής βιομηχανίας, η οποία παράγει, τις τελευταίες εβδομάδες, προστατευτικές στολές, γυαλιά και μάσκες προσώπου. Επίσης, παρουσίασε τα κοινωνικά και τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση υπέρ των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Ο κ. Πομπέο δήλωσε -όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση- ότι Αμερικανοί επιστήμονες και ερευνητές εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά του ιού και ότι η Βουλγαρία θα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών με τις οποίες θα το μοιραστεί. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ζήτησε τεστ PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης).

Οι κ.κ. Μπορίσοφ και Πομπέο υπογράμμισαν ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν να καταπολεμούν την πανδημία μέσω αμοιβαίας βοήθειας και στενής συνεργασίας στην ανταλλαγή ορθών πρακτικών για τη θεραπεία του ιού.

Read previous post:
Φον ντερ Λάιεν: «Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός πρέπει να είναι το Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη»

Ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να πάρει την μορφή ενός Σχεδίου Μάρσαλ για να υποστηριχθεί η ανάκαμψη της...

Close