Ιστορία είναι η μετατροπή τρομερών κατακτητών σε σιωπηλές υποσημειώσεις - Πωλ Έλντριντζ

«Θετικός» στον κορονοϊό ο διευθυντής της Williams F1

2 Δεκεμβρίου, 2021

Ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Williams Formula 1, Γιόστ Καπίτο, βρέθηκε «θετικός» στην COVID-19 και δεν θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, όπως ανακοινώθηκε από την βρετανική ομάδα.

Ο αγώνας στη Τζέντα είναι ο πρώτος μετά τον θάνατο του ιδρυτή της ομάδας Φρανκ Γουίλιαμς σε ηλικία 79 ετών την περασμένη Κυριακή και οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές και η Formula 1 προγραμματίζουν αφιερώματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε σχετική ανακοίνωση της Williams αναφέρεται ότι ο Καπίτο, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα τον Φεβρουάριο, βρέθηκε «θετικός» πριν από το ταξίδι.

«Ο Γιόστ ακολουθεί τώρα τις οδηγίες της εθνικής υγειονομικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν υπήρξε ευρύτερος αντίκτυπος στο προσωπικό της Williams Racing και η ομάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά», ανέφερε μια δήλωση της Williams.

Η ομάδα με έδρα τη Βρετανία έχει μια ιστορική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία, η οποία φιλοξενεί αγώνα για πρώτη φορά, με χορηγίες από την εθνική αεροπορική εταιρεία Saudia στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ