Δημοκρατία είναι το όνομα που δίνουμε στον λαό κάθε φορά που τον χρειαζόμαστε. Robert de Flers, 1869-1927, Γάλλος συγγραφέας

Θετικός ο ΟΟΣΑ για την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης

26 Φεβρουαρίου, 2020

Θετικός ο ΟΟΣΑ για την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 19:16

 

Τα συγχαρητήρια του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα στον τομέα της απολιγνιτοποίησης, καθώς και της ηλεκτροκίνησης, απέσπασε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης στην έδρα του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της παρουσίασης και εξέτασης της τελικής έκθεσης των περιβαλλοντικών επιδόσεων της χώρας, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Οργανισμού.

Απ’ την πλευρά του, ο ΥΠΕΝ υπογράμμισε στον γ.γ. του ΟΟΣΑ τη σημασία της συνεργασίας στα περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς ο Οργανισμός διαθέτει ιδιαίτερη τεχνογνωσία.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τη φιλόδοξη, πράσινη ατζέντα του ΥΠΕΝ. Ιδιαίτερη δε, έμφαση έδωσε σε πρωτοβουλίες όπως:

– η δέσμευση για πλήρη απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2023 (πλην της Πτολεμαϊδας 5) και συνολικής μέχρι το 2028,

– η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,

– η προώθηση της ηλεκτροκίνησης,

– η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων,

– η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και

– η θέσπιση ενός ευρωπαϊκά σύχρονου μοντέλου προστασίας των προστατευόμενων περιοχών.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στο περιβαλλοντικό σχέδιο νόμου που θα παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο, όπως υπογράμμισε, περιλαμβάνει μια σειρά από ριζικές τομές προς αυτές τις κατευθύνσεις και φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εξέταση του ΟΟΣΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της δεκαετούς αξιολόγησης των χωρών-μελών του.

Read previous post:
Η Κρ. Λαγκάρντ βλέπει θετικά την αναστολή του συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκφράστηκε θετικά για δημοσίευμα σχετικά με την προσωρινή αναστολή του χρέους...

Close