Ελευθερία είναι εκείνη η δύναμις όπου έχει ο άνθρωπος εις το να κάμη όλον εκείνο, οπού δεν βλάπτει εις τα δίκαια των γειτόνων του. Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Θεσσαλονίκη: Με online κυνήγι θησαυρού γιορτάζει ο κεντρικός δήμος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27 Σεπτεμβρίου, 2021

Με ένα πρωτοποριακό online παιχνίδι, το οποίο διεξάγεται εξ ολοκλήρου μέσω της εφαρμογής messenger του Facebook, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού παρουσιάζουν τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες την πόλη της Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία.
Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι, που ξεκινά στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν τα μνημεία- σύμβολα σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, να περιηγηθούν στους δρόμους, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία.
Η θεματική του παιχνιδιού είναι η επιστημονική φαντασία. Η αποστολή όσων συμμετέχουν στο παιχνίδι είναι να «συγχρονίσουν» σημεία της Θεσσαλονίκης -μουσεία, ναούς, μνημεία, έργα τέχνης- και να ανακαλύψουν ποια είναι αυτά. Οι 50 πιο γρήγοροι που θα καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό κερδίζουν και ένα έπαθλο δωρεάν εισόδου στο Museum of Illusions Thessaloniki».
Ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού καλούν τους πολίτες να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης παίζοντας στο https://www.facebook.com/SingularitySocietySKG/