Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δε σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος παιδαγωγός

Θεσσαλονίκη: Έλεγχος 856 οχημάτων και βεβαίωση 340 παραβάσεων οδηγών

4 Φεβρουαρίου, 2024

Τριακόσιες σαράντα παραβάσεις βεβαίωσαν αστυνομικοί της διεύθυνσης και υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν το προηγούμενο 24ωρο. Συνολικά ελέγχθηκαν 856 οχήματα και η δράση πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Από το σύνολο των βεβαιωμένων παραβάσεων, οι 195 αφορούσαν παράνομη στάθμευση, οι 13 μέθη, οι 23 πρόκληση υπερβολικού θορύβου από εξατμίσεις οχημάτων, έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλου για μείωση του θορύβου του κινητήρα, και θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, ενώ οι 109 καταχωρούνται ως “λοιπές”. Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως διαβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Στόχος των δράσεων είναι η διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων) η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ελ. Αλ.