Η απόφαση να αποφύγουμε κάτι κακό σπάνια υλοποιείται πριν το κακό προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να είναι δυνατό να το αποφύγουμε. Thomas Hardy, 1840-1928, Άγγλος συγγραφέας & ποιητής

Θέματα προσβασιμότητας των δικαστικών μεγάρων για άτομα με αναπηρίες, συζήτησαν Στ. Καλαφάτης και Γ. Κώτσηρας

Θέματα προσβασιμότητας των δικαστικών μεγάρων της Μακεδονίας και της Θράκης, για άτομα με αναπηρίες, συζήτησαν στη συνάντησή τους, στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)  Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Κώτσηρας. 
“ Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία και στον τομέα της Δικαιοσύνης”, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι με τον κ. Κώτσηρα συζήτησαν την καταγραφή που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για όλες τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν στα Δικαστικά Μέγαρα σε Μακεδονία και Θράκη, ώστε να διευκολυνθούν, στην πρόσβασή τους, Άτομα με Αναπηρίες.  “Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών θα συμβάλει, με όλες τις δυνάμεις του, για να περάσουμε στην υλοποίηση των έργων”, υπογράμμισε.
“  Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας”, επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Κώτσηρας. Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν και για το Σπίτι του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιλυθούν τεχνικά και διοικητικά εμπόδια.