Η φύση ευχαριστιέται με την απλότητα και δεν αγαπάει τη μεγαλοπρέπεια των περιττών αιτιών. Isaac Newton, 1642-1727, Άγγλος επιστήμονας

Θεατρικό δρώμενο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

24 Ιουνίου, 2021

«Πώς αλλάζεις τον κόσμο; Που ποντάρεις για να αλλάξεις την ιστορία; Στον εαυτό σου, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη…»
Θραύσματα από τη δική τους, προσωπική ιστορία, βασισμένοι στο ποίημα της Ελένης Βακαλό «Πώς έγινε ένας Κακός ‘Ανθρωπος» παρουσίασαν το βράδυ, σε θεατρικό δρώμενο, μέλη του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΑΡΓΩ” ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.
Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, «μετά από την περίοδο του «εγκλεισμού», το ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» βγήκε στο δρόμο να πάρει μία ανάσα και να συναντηθεί με τον κόσμο». 
«Βγαίνοντας από μία συνθήκη αποξένωσης και απομόνωσης, αναλογιζόμενοι πώς είναι να μην μπορείς να συναντηθείς με τον «άλλον» και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών», η θεατρική ομάδα EXODUS του Προγράμματος και άλλα μέλη, συναντήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και μοιράστηκαν ιστορίες, με τη συμμετοχή της ομάδας κρουστών του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. 
Στην αρχή, κάλεσαν τα παιδιά να γεμίσουν με χρώματα το περίγραμμα ενός ανθρώπου και στη συνέχεια, είπαν τις δικές τους ιδέες για το «πώς αλλάζει ο κόσμος», ποντάροντας στην «αγάπη, την προσωπική δύναμη και το πάθος». 

Να.Κ.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας