Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Θεατές από όλο τον κόσμο προσέλκυσαν τα φετινά 55α Δημήτρια

    Θεατές από όλο τον κόσμο, την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ασία, προσέλκυσαν τα 55α Δημήτρια, που διοργανώθηκαν φέτος ψηφιακά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, η διαδικτυακή πλατφόρμα των Δημητρίων συγκέντρωσε μέχρι σήμερα 27.121 μεμονωμένους χρήστες, εκ των οποίων 5.854 ήταν από το εξωτερικό. 
    «Το 90% ήταν από χώρες της Ευρώπης, ενώ είχαμε χρήστες από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ασία. Κι αυτό το ονομάζω εξωστρέφεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. «Βούλησή μας ήταν και παραμένει να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού, αλλά και να μη νεκρώσει η πολιτιστική κίνηση της πόλης λόγω της πανδημίας», επεσήμανε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι από τα 160 άτομα που εργάστηκαν για τις παραγωγές των Δημητρίων, μόνον τα 15 ήταν εκτός Θεσσαλονίκης. 

Α.Καρ.