Το κράτος είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα μέσα από το οποίο όλοι προσπαθούν να ζήσουν σε βάρος όλων των άλλων. Frederic Bastiat, 1801-1850, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος

The Gerbil Museum, ένα μικροσκοπικό μουσείο για χάμστερ

10 Απριλίου, 2020

Τη στιγμή που σε όλα τα μουσεία έχει μπει λουκέτο λόγω της πανδημίας, μιας και ο κόσμος είναι σε εκούσια απομόνωση αίθουσες τέχνης -με πρωτοπόρο το The Getty Museum του Λος Άντζελες -καλούν τους φιλότεχνους να αναδημιουργήσουν κλασικά ή και μοντέρνα έργα τέχνης κάνοντας χρήση αντικειμένων στο σπίτι τους και να μοιραστούν τις φωτογραφίες των «δημιουργιών» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα ζευγάρι φιλότεχνων στο Λονδίνο, ο Filippo και η Marianna, είχαν μια διαφορετική ιδέα: δημιούργησαν ένα μουσείο-μινιατούρα για τα δύο χάμστερ τους. Από τη στιγμή που ανέβασαν μια φωτογραφία του στο Twitter, το The Gerbil Museum έγινε viral.

Βιντεοσκόπησαν τα εγκαίνια του μουσείου και έδωσαν και συνέντευξη στο Hyperallergic. Εξήγησαν ότι τα «φιλότεχνα» (ευελπιστούν) χάμστερ ακούν στα ονόματα Pandoro και Tiramisù και ότι είναι εννιά μηνών. Ερωτήθηκαν πώς επέλεξαν τους «πίνακες» της έκθεσης. «Στην αρχή, θέλαμε να διαλέξουμε λιγότερο γνωστούς πίνακες αλλά, τελικά, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πιο αστείο – και θα τραβούσε περισσότερο την προσοχή – αν διαλέγαμε κάποια από τα πιο γνωστά έργα ζωγραφικής στην ιστορία της τέχνης. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να αναγνωρίσει αυτά που αναδημιουργήσαμε και ήταν σκέτη απόλαυση να τα ζωγραφίσουμε. Επιπλέον, η Marianna είναι πολύ καλή στο να ζωγραφίζει και αναρωτιόμουν πώς θα φαίνονταν “Το φιλί” (του Γκούσταβ Κλιμτ) και το “Κορίτσι με μαργαριταρένιο σκουλαρίκι” του Γιαχάνες Βερμέερ με μια “πινελιά” χάμστερ» απάντησε ο Filippo.

Read previous post:
Στο «Καμπ Νου» δοκιμές για φάρμακο κατά του Covid-19

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να θέσει το «Καμπ Νου» στη διάθεση των επιστημόνων στην έρευνα κατά τουκορονοϊού.

Close