Για δύο πράγματα δεν πρέπει να θυμώσει ποτέ κανείς: Γι΄ αυτό που μπορεί να διορθώσει και γι΄ αυτό που δεν μπορεί να διορθώσει. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

«Θα μας λείπεις σε όλη μας τη ζωή»

25 Νοεμβρίου, 2021

 Aπό το πρώτο λεπτό της 25ης Νοεμβρίου 2021, μόλις ξεκίνησε η μέρα του πρώτου έτους χωρίς τον Μαραντόνα στη Γη, η Αργεντινή…έσκυψε πάνω από τον Ντιέγκο με απόλυτη τρυφερότητα. Με τεράστια αγάπη, απέραντη. 

 Η ποδοσφαιρική λίγκα της Αργεντινής, παίκτες και διάφορες ομάδες όπου άφησε το μοναδικό του στίγμα έδειξαν απόλυτη αγάπη για τον Ντιέγκο. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ότι τον αγαπούν με την καρδιά τους.  
 Ο Μαραντόνα πέθανε μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά είναι…ζωντανός.

 Τα πρώτα μηνύματα άρχισαν να…εκτοξεύονται από τις 00.01 της Πέμπτης της Αργεντινής. 
«Θα μας λείπεις σε όλη μας τη ζωή. Θα ζεις για πάντα σε κάθε ποδοσφαιριστή. Είσαι αιώνιος», έγραψε η λίγκα της Αργεντινής, ανεβάζοντας ένα βίντεο με αυτή την αξέχαστη εικόνα του Μαραντόνα να παίζει με μια υδρόγειο στο San Paolo της Νάπολη.

Μηνύματα και από τους παίκτες:
 «Ντίεγκο, πάντα θα μας λείπεις», του λέει ο Γκαμπριέλ Φλορεντίν από την Αρχεντίνος Τζούνιορς. «Ντιέγκο, δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ», διαβεβαίωσε ο Αγκουστίν Αλμέντρα από την Μπόκα Τζούνιορς. «Ντιέγκο, το ποδόσφαιρό σου είναι παρόν», ολοκλήρωσε ο Μαξιμιλιάνο Ροντρίγες από τη Νιούελς.

Σειρά των συλλόγων: «Πέρασε στην αιωνιότητα. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα 10. Αιώνιος Ντιέγκο», έγραψε η Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ η Μπόκα ανέφερε: «Δεν έφυγες ποτέ. Είστε στην καρδιά κάθε φιλάθλου. Αιώνιος Ντιέγκο». 
 Η Νιούελς Ολντ Μπόις ολοκλήρωσε: «Πάντα μας λείπεις. Αιώνιος Ντιέγκο». Τον θυμήθηκε επίσης και η Χιμνάσια Λα Πλάτα: «Μας λείπεις πολύ, Ντιέγκο».

 Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του από καρδιακό επεισόδιο, νικημένος από υπερβολές και εθισμούς, το είδωλο της Αργεντινής δεν έπαψε ποτέ να λαμβάνει τιμές.

 Στην Αργεντινή, αγάλματα, μνημεία, δεκάδες τοιχογραφίες, παρουσιάζονται εδώ και ένα χρόνο σε αρκετές πόλεις της χώρας και εργατικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Τα αφιερώματα κορυφώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου, 61 χρόνια από τη γέννησή του. 

 Η Ντάλμα, η δεύτερη κόρη (34 ετών) του Μαραντόνα, είπε ότι ήταν ευγνώμων για αυτά τα αφιερώματα, αλλά δεν ήθελε να συμμετάσχει επειδή αυτή η 25η Νοεμβρίου σηματοδοτεί «τη χειρότερη μέρα της ζωής της», μια ημέρα «δεν πρέπει να μνημονεύεται ούτε να γιορτάζεται.»
Ετσι ίσως όχι άδικα η La Nacion έγραψε : «Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Ντιέγκο, ο δημιουργός της ευτυχίας, συνεχίζει επίσης να προκαλεί πόνο».

 A. Bαζογιάννης