Συναίνεση σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν να δηλώσουν ομαδικά αυτό που κανένας δεν πιστεύει ατομικά. Abba Eban, 1915-2002, Ισραηλινός διπλωμάτης

Θ. Θεοχαρόπουλος για Κ. Μητσοτάκη: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

«Μετρ των μεταγραφών στη Βουλή» χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή την υπουργοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα «συγχαρητήριά του» στον Αλέξη Τσίπρα για «τις πολύ ευρηματικές επιλογές του» σημειώνοντας ότι μετά «τους ενοικιαζόμενους βουλευτές» ο Πρωθυπουργός «καταφεύγει τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μητσοτάκη ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη δεξιά πολυκατοικία σε “ξενοδοχείο εν αναμονή υπουργών”. Έχει κάνει μεταγραφές εν αναμονή υπουργών, άλλαξαν τη θέση τους σε καίρια ζητήματα σε σχέση με την εξωτερική πολιτική» είπε, κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως «έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη διαπλοκή».

Σημείωσε ακόμη ότι στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές ο ίδιος θα είναι υποψήφιος με σταυρό και όχι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. «Στην Αριστερά δεν φοβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία, στην Αριστερά την επιδιώκουμε» είπε ενώ για τη συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «οι πολίτες κατανοούν και καταλαβαίνουν».

«Η σύμπλευση που κάναμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην “Προοδευτική Συμμαχία” οδηγεί σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη. Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα. Αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή δεν καθόμαστε στον καναπέ, βγαίνουμε μπροστά και λέμε ότι χρειάζεται συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, των αριστερών δυνάμεων, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές που θα οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία, σε απολύσεις, σε μειώσεις συντάξεων. Διότι αυτά θα ξαναγίνουν την επόμενη μέρα αν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσουν» πρόσθεσε.

Read previous post:
gkko_02_05052019_cmyk_v2__page_1_image_0002
Φοροελαφρύνσεις στην ατζέντα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Τα δύο κόμματα που θα διεκδικήσουν τη διακυβέρνηση της χώρας συμφωνούν ως προς την αναγκαιότητα μείωσης μεσοσταθμικά κατά 30% του...

Close