Όσον αφορά το ζήτημα της Μέσης Ανατολής, εμείς θα ασχοληθούμε με το μαγείρεμα και η Ευρώπη μπορεί να πλύνει τα πιάτα - Condoleezza Rice

Τη συνέχιση της συνεργασίας του Ιδρύματος Ωνάση με τον Δήμο Ιωαννιτών επιβεβαίωσαν οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Ελισάφ

21 Φεβρουαρίου, 2020

Συνάντηση στο δημαρχείο Ιωαννίνων είχαν νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ. Στο επίκεντρο, βρέθηκαν οι δράσεις του Ιδρύματος στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα και οι τρόποι με τους οποίους οι δύο φορείς μπορούν να συνεργαστούν για την αναβάθμιση της πόλης.
Η ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη των Ιωαννίνων, καθώς εορτάζεται η επέτειος της Απελευθέρωσης και αποτέλεσε ιδιαίτερο συμβολισμό η ανακοίνωση της ανανέωσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας του δήμου και της πόλης με το Ίδρυμα Ωνάση.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή σήμερα η επίσκεψη του κ. Παπαδημητρίου του προέδρου του ιδρύματος Ωνάση, του ιδρύματος με ανυπολόγιστη προσφορά στον τόπο μας», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ελισάφ. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η συνάντηση ήταν μία ευκαιρία να συζητηθεί η «συνέχιση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας» που αφορά τα Γιάννενα.
«Κουβεντιάσαμε αναλυτικά για τους τρόπους συνεργασίας και ήδη, τον Ιούνιο, θα έχουμε μία πρώτη δράση συνεργασίας του Ιδρύματος με τον δήμο Ιωαννιτών, που έχει σχέση με την εκπαίδευση ατόμων που σχετίζονται με τον αυτισμό», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία στον τομέα των πολιτιστικών δράσεων και όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια. «Συζητήσαμε αναλυτικά και τα προβλήματα του δήμου και τις προοπτικές μας και τις δυνατότητες που έχει η πόλη για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει», επεσήμανε. 
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα αποψινά εγκαίνια της έκθεσης με τα χειρόγραφα του Αθανάσιου Ψαλίδα, που ταξίδεψε στα Ιωάννινα από την Αθήνα και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη. «Πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση, που σχετίζεται με την ιστορική σημερινή ημέρα, η έκθεση του Δασκάλου του Γένους, Αθανάσιου Ψαλίδα, που επιμελήθηκε η κ. Κουρμαντζή», σημείωσε.
«Η έκθεση είναι η αφορμή», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου, «η ουσία όμως είναι η υποστήριξή μας, σε μία τέτοια συμβολική ημερομηνία».
«Και εμείς κοιτάζουμε προς το μέλλον και εσείς κοιτάζετε προς το μέλλον. Με την ευκαιρία των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το ίδρυμα Ωνάση θα κοιτάξει το όραμα της Ελλάδος τα επόμενα 10, 20 και 100 χρόνια. Δεν θα κοιτάξουμε προς τα πίσω. Και εσείς και η πόλη στηρίζετε την προσπάθεια. Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη που κοιτάει στο μέλλον, μέσα από το πανεπιστήμιο, μέσα από τις δομές του δήμου και τα σχολεία, μέσα από όλες τις δραστηριότητες των Ιωαννιτών», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.
«Δεν είναι εθιμοτυπική επίσκεψη», υπογράμμισε η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.
«Είναι μία επίσκεψη που συμβολίζει την πρακτική εφαρμογή οραμάτων που μοιραζόμαστε από κοινού. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράγματα μαζί. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, μιας και η ημέρα σήμερα ζητά λέξεις δυνατές. Νομίζω ότι την τόλμη την έχουμε, την ελευθερία τη θέλουμε, την αρετή νομίζω θα την διεκδικήσουμε και θα κριθούμε. Σίγουρα πάντως είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με την πόλη», κατέληξε η κ. Παναγιωτάκου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο μερών, ο κ. Ελισάφ παρέδωσε στον κ. Παπαδημητρίου το μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων.
Αθηνά Καστρινάκη
 

Read previous post:
Ο Τζέρεμι Άιρονς ανασκευάζει δηλώσεις του παρελθόντος

 Ο Βρετανός ηθοποιός Τζέρεμι Άιρονς, φετινός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, έδωσε εξηγήσεις για τις...

Close