Είναι περίεργο που δεν αλλάζει τίποτα καθώς περνούν οι μέρες, αλλά όταν κοιτάς πίσω, τα πάντα είναι διαφορετικά. C.S. Lews, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας 

Τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Δυτικά Βαλκάνια χαιρετίζει ο καγκελάριος Κουρτς

6 Φεβρουαρίου, 2018

Τη “Στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια” που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε σε δηλώσεις του στη Βιέννη ο νέος Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζοντας την πρόθεση της Αυστρίας να εργαστεί εντατικά στη διάρκεια της Προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο εξάμηνο του 2018, για να υπάρξει πρόοδος στην ενταξιακή προοπτική της περιοχής αυτής.

Ο ίδιος, όπως σημείωσε, συμμερίζεται την άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι η ενταξιακή προοπτική των χωρών της περιοχής — Σερβία, Μαυροβούνιο, “Μακεδονία”, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Κόσοβο — είναι προς συμφέρον της ΕΕ τόσο στον πολιτικό και οικονομικό τομέα όσο και στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, “ακόμη και εάν η ΕΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά σε προκλήσεις, όπως το Brexit, δεν επιτρέπεται να παραμελήσουμε τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά θα πρέπει να αναλάβουμε ενεργό ρόλο σε αυτή την σημαντική για εμάς περιοχή και να υποστηρίξουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς και της ριζοσπαστικοποίησης, και προς τούτο είναι αναγκαίο να δοθεί στις χώρες μία αξιόπιστη ενταξιακή προοπτική”.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας το Μάρτιο στη Βουλγαρία ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ

Συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter...

Close