Η λύση της κυβέρνησης σ’ ένα πρόβλημα είναι συνήθως εξίσου κακή με το πρόβλημα  - Milton Friedman

Τη νέα πτέρυγα των χειρουργείων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας

20 Νοέμβριος, 2018

Τη νέα πτέρυγα των χειρουργείων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 
Τον περιφερειάρχη ξενάγησαν στον χώρο ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Σπανός και γιατροί, οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως τα έξι νέα χειρουργεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από αύριο, Τετάρτη, στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ. 
Εκτός από τη νέα πτέρυγα των χειρουργείων η παρέμβαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει και την ανακαίνιση των υφιστάμενων χειρουργείων του νοσοκομείου. Παράλληλα, από την επόμενη εβδομάδα, ξεκινά η κατασκευή μιας σύγχρονης μονάδας εντατικής θεραπείας με 18 κλίνες.
«Τα καινούργια χειρουργεία είναι έξι. Επίσης, στη νέα πτέρυγα στο ισόγειο, υπάρχει η διοικητική υπηρεσία, τα πλυντήρια και η αποστείρωση. Είναι το μισό από ένα μεγάλο έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η συνέχεια του έργου είναι η ανακατασκευή των παλιών χειρουργείων που θα δημιουργηθούν τέσσερις καινούργιες αίθουσες και η κατασκευή νέας μονάδας εντατικής θεραπείας με 18 κλίνες», δήλωσε ο κ.Σπανός. 
Ο κ. Τζιτζικώστας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε το έργο «ένα από τα πιο σημαντικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον χώρο της υγείας». Πρόσθεσε πως «η υγεία για εμάς είναι η σημαντικότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει το κράτος στους πολίτες. Κι αυτό ως Περιφέρεια αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στην αναβάθμιση 48 Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».
Με αφορμή την επιθεώρηση του περιφερειάρχη στο νοσοκομείο, ο κ.Σπανός, έκανε λόγο για υποστελέχωση του ΑΧΕΠΑ και για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ ο κ.Τζιτζικώστας ζήτησε από το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα να καλυφθούν οι ανάγκες για την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου.

Α.Καρ.
 

Read previous post:
ωάννινα:Το «Κτήμα Semeli» παρουσιάζει τα κρασιά του

Με στόχο την παρουσία στις τοπικές αγορές, τη γνωριμία με τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τους λάτρεις των οίνων...

Close