Νομίζω ότι υπάαρχειμια παγκόσμια αγορά για, ίσως, πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές - Thomas Watson

Θ. Καράογλου: «Ισχυρές εξαγωγές συνεπάγονται ισχυρή τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία»

22 Ιανουαρίου, 2020

«Ισχυρές εξαγωγές συνεπάγονται ισχυρή τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία», τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην πρώτη συνεδρίαση, για το 2020, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στην ανθεκτικότητα που επέδειξαν οι ελληνικές εξαγωγές τα χρόνια της κρίσης, αποδεικνύοντας, όπως είπε, την εξαιρετική δυναμική που διαθέτει η χώρα μας, ευχήθηκε το 2020 να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και του έθνους μας και σημείωσε: «Τώρα που ο τροχός γυρίζει και η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται διαρκώς, ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε αυτήν τη δυναμική, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Η κυβέρνηση πορεύεται βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου που εστιάζει στις άμεσες ανάγκες και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του εξαγωγικού τομέα».

Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετασχηματίσει την ελληνική οικονομία σε μία ανοικτή, εξωστρεφή και ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία βασίζεται στις εξαγωγές, στις επενδύσεις και την καινοτομία. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να ανοίξουν τα φτερά τους, προσφέρει στην πατρίδα μας την ευκαιρία να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να παράξει πλούτο.

«Δική μας ευθύνη, ως κυβέρνηση, είναι να διασφαλίσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο μέσα από τον περιορισμό των εμποδίων θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις μας να είναι διεθνώς ανταγωνιστικές και να κάνουν παγκοσμίως γνωστό το made in Greece», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.

Ν.Ρ

Read previous post:
Ινφαντίνο: «Το «αμερικανικό όνειρο» να γίνει πραγματικότητα… σε όλον τον κόσμο»

    Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προσκεκλημένος από τον Ντόναλντ Τράμπ, για να μιλήσει σε δείπνο που φιλοξένησε ο...

Close