Η ηθικολογία έρχεται μαζί με τη θλιβερή σοφία της ηλικίας, όταν μια η αίσθηση περιέργειας έχει εξανεμισθεί. Graham Green, 1904-1991, Βρετανός συγγραφέας

Θ. Δρίτσας για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Ημέρα τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων

21 Νοεμβρίου, 2020

Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας δεν μειώνουν σε τίποτα την έντονη φόρτιση που έχει το μήνυμα της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Εθνικής ‘Αμυνας, Θοδωρής Δρίτσας και εξηγεί: “Γιατί είναι ημέρα, τιμής και αναγνώρισης στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αφορά μόνο τις ίδιες αλλά συνδέεται άμεσα με τους αγώνες και τις επιδιώξεις του ελληνικού λαού, για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, ανεξαρτησία και κυριαρχία”. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, αναφέρει στην δήλωσή του, μετά και από τις οδυνηρές και επώδυνες εμπειρίες του παρελθόντος, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση για την ‘Αμυνα της χώρας, αλλά και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Προσθέτει ότι “Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες μάλιστα, η ‘Αμυνα και η ακεραιότητα της χώρας, εξαρτώνται πάνω απ’ όλα από την κοινωνική συνοχή, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας είναι η ενότητα λαού και στρατού”. Κλείνοντας αναφέρει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εμπιστεύεται, τιμά και στηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατευμένους στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες, αλλά και το πολιτικό προσωπικό, που επικουρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κρίσιμα και χρήσιμα πεδία. Εύχεται σε όλες και όλους, χρόνια πολλά και δύναμη”.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Φ. Γεννηματά: Προτείνω τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα μέχρι να αισθανθούμε ασφαλείς. Αγνοήστε τις παλινωδίες της κυβέρνησης

 Μεγάλες ευθύνες επειδή δεν κατέφερε να αποφύγει την ένταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Close