Διά να αισθανθή κανείς την ιδική του ευτυχίαν, πρέπει να παύση ενοχλούμενος από την ευτυχίαν των άλλων. Δημήτσης Καραμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος

Τη δική τους παιδική χαρά απέκτησαν τα παιδιά με αναπηρία στον δήμο Κηφισιάς

29 Ιουνίου, 2017

Την ευκαιρία να χαρούν με ασφάλεια το παιχνίδι σε μία παιδική χαρά δίνει ο δήμος Κηφισιάς σε παιδιά έως 14 ετών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Η παιδική χαρά λειτουργεί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου εδώ και τέσσερις μήνες και εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία.

Κατά τα εγκαίνια, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε ότι «Τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα βρουν χαρά και δικαίωση, καθώς θα νιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους» και επεσήμανε πως στο πάρκο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις. 

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν την παιδική χαρά γονείς και παιδιά με αναπηρία καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα στα ανάπηρα παιδιά να έχουν έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους και θα μπορούν να παίξουν και να εκτονωθούν με ασφάλεια. 
 

Read previous post:
Στη Μάιντς ο Φίσερ

Στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μάιντς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βίκτορ Φίσερ.

Close