Από όλες τις τυραννίες, μια τυραννία που εφαρμόζεται ειλικρινά για το καλό των θυμάτων της, μπορεί να είναι η πιο καταπιεστική. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

Τετραετής αποκλεισμός και στον Κίπσανγκ

3 Ιουλίου, 2020

Ακόμη ένα πλήγμα δέχθηκε ο κλασικός αθλητισμός της Κένυας, αφού τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Ουίλσον Κίπσανγκ.

Η Ανεξάρτητη Μονάδα Ακεραιότητας (AIU) που έχει συστήσει η WA ανακοίνωσε την Παρασκευή (3/7) ότι στον Κίπσανγκ επιβλήθηκε τετραετής ποινή, για παραβιάσεις των κανόνων κατά του ντόπινγκ που περιελάμβαναν τη χρήση μιας ψεύτικης φωτογραφίας ενός τροχαίου ατυχήματος για να δικαιολογηθεί ένα από τα τέσσερα χαμένα wheareabouts του Κενυάτη δρομέα.

Η World Athletics ανακοίνωσε ότι ο Κίπσανγκ δεν βρέθηκε τέσσερις φορές στη θέση του από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Μάιο του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκούν τρεις τέτοιες μη ανευρέσεις εντός 12 μηνών που οδηγούν απευθείας σε αποκλεισμό.

«Το Παγκόσμιο Πειθαρχικό Δικαστήριο Κλασικού Αθλητισμού επέβαλε ποινή αποκλεισμού στον Κενυάτη δρομέα μεγάλων αποστάσεων Ουίλσον Κίπσανγκ για τέσσερα χρόνια, με ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου 2020 για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ και για παροχή ψευδών αποδείξεων και μαρτυρικών καταθέσεων» ανακοίνωσε η AIU.

Ο Κίπσανγκ, που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, είχε τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό από τον Ιανουάριο.

 

Χρήστος Μουρδουκούτας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Χάρατικ υπερίσχυσε του Μπουκοβιέτσκι στη Βαρσοβία

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ και 4Χ400μ Νέων στην Πάτρα

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Αποχαιρέτησε τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός (pic)

Μετά από οκτώ χρόνια και δύο θητείες (2009-12, 2015-20) στον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν δημόσια τον τέως αρχηγό τους, Νικ...

Close