Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή σε τάξη. - Alfred North Whitehead, 1861-1947 , Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

Tέταρτος στο Ευρωπαϊκό ο Ντούσκος

11 Απρίλιος, 2021

Μετά από απίστευτο φίνις του Πολωνού Νάταν Βεγκρζίτσκι-Σίμτσικ, ο Στέφανος Ντούσκος έμεινε εκτός μεταλλίων, στον τελικό του σκιφ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βαρέζε. Λίγες ημέρες, αφού εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην ίδια λίμνη, ο Έλληνας πρωταθλητής συμβιβάστηκε με την 4η θέση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν δεύτερος για μεγάλο διάστημα της κούρσας, ακολουθώντας τον «χρυσό» Γερμανό, Όλιβερ Τσάιντλερ (06:48.86), εν συνεχεία υποχώρησε στην 3η θέση, πίσω από τον «ασημένιο» Δανό Σβέρι Νίλσεν (6:49.97), και σχεδόν πάνω στην γραμμή του φίνις, ο Πολωνός Νάταν Βεγκρζίτσκι-Σίμτσικ… πέταξε εκτός βάθρου, τον Στέφανο Ντούσκο. Ο Πολωνός κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 06:51.81, ενώ ο Γιαννιώτης κωπηλάτης τερμάτισε σε 06:52.34.

Νωρίτερα, την Κυριακή (11/4), με την 4η θέση είχαν συμβιβαστεί και οι Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ