Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου - Louis Gabriel de Bonald

Τεστ για το ακροδεξιό AfD οι εκλογές στη Θουριγγία

22 Οκτωβρίου, 2019

Οι τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στη Θουριγγία, το μικρό κρατίδιο της ανατολικής Γερμανίας, προμηνύεται να αποτελέσουν τεστ για το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), μετά και την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από δηλωμένο ακροδεξιό εναντίον συναγωγής στο Χάλε. 
Την ένταση ήρθαν να οξύνουν οι δηλώσεις του Μίκε Μόρινγκ, επικεφαλής στη Θουριγγία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ο οποίος κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του από ακροδεξιούς, οι οποίοι του έδωσαν διορία για να σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία. 
Δημοσκόπηση έδειξε ότι η δημοτικότητα του AfD έχει μειωθεί μετά την επίθεση ενός 27χρονου εναντίον συναγωγής στο Χάλε της Σαξονίας- Άνχαλτ, που συνορεύει με τη Θουριγγία. 
Δύο άνθρωποι, ένας περαστικός και ένας άνδρας που βρισκόταν σε εστιατόριο με κεμπάπ, σκοτώθηκαν από την επίθεση, με τον 27χρονο αργότερα να παραδέχεται ότι τα κίνητρά του ήταν ακροδεξιά και αντισημιτικά. 
Γερμανοί πολιτικοί, οργανώσεις Εβραίων αλλά και αναλυτές επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή στο αντιμεταναστευτικό AfD. 
Όμως ο δημοφιλής πρωθυπουργός της Θουριγγίας, που προέρχεται από το αριστερό κόμμα Die Linke, Μπόντο Ραμέλοβ πιστεύει ότι το να κατηγορεί κανείς το AfD για την επίθεση στο Χάλε είναι πολύ απλό. 

 

Read previous post:
Σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πριν από λίγο η απόδοση του 10ετούς κυμαίνονταν στο...

Close