Ζαν-Υβ Κουστώ, 1910-1997, Γάλλος ωκεανογράφος 

Τέσσερις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους θα προβληθούν στο «We Are One: A Global Film Festival»

29 Μαΐου, 2020

Περισσότερα από είκοσι διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με το YouTube διοργανώνουν την πρώτη παγκόσμια online κινηματογραφική δράση, με τίτλο «We Are One: A Global Film Festival», η οποία αρχίζει σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιουνίου.

Ειδικότερα, το «We Are One» διοργανώνεται σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών, του Τορόντο, του Βερολίνου, του Σάντανς, της Τραϊμπέκα και της Βενετίας ανάμεσα σε άλλα, μετά και την ακύρωση ορισμένων από αυτών λόγω της πανδημίας.

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό ταινιών, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών σειρών και συζητήσεων συναντάμε μικρού μήκους ταινίες τεσσάρων Ελλήνων σκηνοθετών που έχουν προβληθεί στο παρελθόν σε κάποιο από τα φεστιβάλ που συμμετέχουν στο «We Are One.

Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ Καννών θα προβάλει το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, το φεστιβάλ Βενετίας τον «Ηλεκτρικό Κύκνο» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το φεστιβάλ του Σαράγεβο το «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου, ενώ το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης την μικρού μήκους ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη «24 Frames Per Century».

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτισμός
Απάντηση τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για τoν χώρο της Ακρόπολης

«Τα περί 'ψευδών ισχυρισμών' του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ» που αναφέρονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά «με την προγραμματισμένη...

Close