Η οικονομική ευημερία από τον πόλεμο είναι σαν την ευημερία που φέρνει ένας σεισμός ή ένας λιμός. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Τένις-Ισόβιος αποκλεισμός σε δύο Γάλλους τενίστες για «στημένα» παιχνίδια

9 Δεκεμβρίου, 2022

Οι Γάλλοι τενίστες, Μικ Λεσκούρ και Ζιλ Οκαλά, τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα μετά από έρευνες για πολλά περιστατικά «στημένων» αγώνων από το 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός για την ακεραιότητα του τένις (International Tennis Integrity Agency/ITIA).
 Ο 29χρονος Λεσκούρ, ο οποίος έφτασε στο νούμερο 487 του κόσμου, κρίθηκε ένοχος για οκτώ κατηγορίες «στημένων» αγώνων και του επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 δολαρίων.
 Ο 25χρονος Οκαλά, του οποίου η υψηλότερη κατάταξη ήταν το νούμερο 338 στον κόσμο, κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες και του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων.

 «Οι κυρώσεις σημαίνουν ότι και οι δύο παίκτες απαγορεύεται μόνιμα να παίξουν ή να παρευρεθούν σε οποιαδήποτε εκδήλωση τένις που έχει εγκριθεί από τα διοικητικά όργανα του τένις» ανέφερε η ITIA σε ανακοίνωσή της.

 Η ανεξάρτητη ITIA, η οποία ιδρύθηκε από διεθνή κυβερνητικά όργανα του τένις για την επίβλεψη θεμάτων ακεραιότητας, ανέφερε ότι και οι δύο παίκτες συμμετείχαν σε ευρύτερες έρευνες επιβολής του νόμου στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Α. Βαζογιάννης