Οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει να συζητούν, γι’ αυτό αλληλοσφάζονται. Ιωσήφ Στάλιν, 1879-1953, Σοβιετικός ηγέτης

«Τέλος» ο Μπριν από την M-Sport Ford

17 Νοεμβρίου, 2022

Παρελθόν από το δυναμικό της M-Sport Ford αποτελεί από σήμερα (17/11) ο Κρεγκ Μπριν. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) με το Ράλι Ιαπωνίας, όπου ο Ιρλανδός κατετάγη 24ος, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε την Παρασκευή, οι δύο πλευρές έφτασαν στη φιλική απόφαση να ακολουθήσουν… χωριστούς δρόμους. Ο 32χρονος οδηγός επελέγη να ηγηθεί του ρόστερ της M-Sport Ford στη σεζόν του 2022 και εντάχθηκε στο δυναμικό της βρετανικής ομάδας προερχόμενος από τη Hyundai Motorsport, στην οποία «έτρεχε» στο παρελθόν στη βάση… μερικής απασχόλησης.

Οι παρουσίες στο βάθρο σε Μόντε Κάρλο (σ.σ. κατετάγη 3ος) και Ιταλία (τερμάτισε 2ος), καθώς και αρκετές επιδόσεις, οι οποίες του χάρισαν την πρώτη θέση σε ειδικές διαδρομές, έδειξαν τις δυνατότητες του Μπριν με το Puma Hybrid Rally1. Ωστόσο, αρκετά ατυχήματα σε έξι από τους 13 αγώνες της χρονιάς οδήγησαν τους ανθρώπους της M-Sport να αναζητήσουν έναν πιο… σταθερό ηγέτη για την ομάδα και πάρθηκε η απόφαση να λυθεί το συμβόλαιο του Μπριν, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Μπριν, τα διεθνή ΜΜΕ τον συνδέουν με επιστροφή στη Hyundai, το τρίτο αυτοκίνητο της οποίας «μοιράστηκε» το διάστημα 2019-21. Η νοτιοκορεατική ομάδα αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ανακοινώσει τη σύνθεση των οδηγών της για το 2023.