Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό - Φρήντριχ Νίτσε

“Τέλος εποχής” έπειτα από 24 χρόνια συνεχούς θητείας του Μίχαελ Χόιπλ

24 Μαΐου, 2018

“Τέλος εποχής ” για την αυστριακή πρωτεύουσα, αποτελεί η σημερινή αποχώρηση, έπειτα από ολόκληρα 24 χρόνια θητείας, του δημάρχου και κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ, τον οποίο διαδέχεται ο έως τώρα δημοτικός σύμβουλος Οικιστικής Πολιτικής Μίχαελ Λούντβιγκ, που εξελέγη απόψε στα δύο αξιώματα από 56 του συνόλου των 100 μελών της τοπικής Βουλής-δημοτικού συμβουλίου.

Ο νέος δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης, είχε εκλεγεί, σε μία πρώτη φάση, διάδοχος του Μίχαελ Χόιπλ στην αρχηγία της οργάνωσης των Σοσιαλδημοκρατών στη Βιέννη – τη μεγαλύτερη οργάνωσή τους στην χώρα — στο έκτακτο συνέδριο τους στις 27 Ιανουαρίου.

Ο 68χρονος απερχόμενος Μίχαελ Χόιπλ βρίσκεται αδιαλείπτως στη θέση του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη της Βιέννης από το 1994, με την τελευταία επανεκλογή του στα δύο αξιώματα να έχει γίνει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 11ης Οκτωβρίου του 2015, των οποίων υπήρξε νικητής.

Στις εκλογές εκείνες, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, παρά την πρωτοφανή σε λαϊκισμό προεκλογική εκστρατεία του, κυρίως με την ακραία μέχρι άγρια εκμετάλλευση της προσφυγικής κρίσης, δεν είχε κατορθώσει τελικά να αναδειχθεί πρώτη δύναμη όπως πιθανολογούσαν σχεδόν όλες οι τότε δημοσκοπήσεις .

Το Κόμμα των Ελευθέρων βρίσκεται πλέον από τις 18 Δεκεμβρίου του 2017 στην αυστριακή ομοσπονδιακή (κεντρική) κυβέρνηση, σε συνασπισμό με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του νέου Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στις εκλογές του 2015 στη Βιέννη, ήταν η τρίτη στη σειρά φορά, μετά το 2005 και το 2010, που ο αρχηγός των Ελευθέρων , ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος θεωρείται μία σκληρότερη εκδοχή του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ – και ο οποίος τώρα είναι πλέον αντικαγκελάριος στην κεντρική αυστριακή κυβέρνηση — διεκδικούσε για τους Ελεύθερους την πρώτη θέση, και για τον εαυτό του τα αξιώματα του τοπικού κυβερνήτη και δημάρχου, αποτυγχάνοντας και στις τρεις απόπειρές του.

Ουσιαστικός νικητής των σημαδιακών εκλογών της 11ης Οκτωβρίου 2015 στη Βιέννη, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη (1,8 εκατομμύρια κάτοικοι) στο γερμανόφωνο χώρο – μετά το Βερολίνο — υπήρξε η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και το δίκαιο, που εκπροσωπούσε ο αντίπαλος του Στράχε, ο Μίχαελ Χόιπλ, ο οποίος κατακτούσε μια ξεκάθαρη νίκη με διαφορά σχεδόν εννέα εκατοστιαίων μονάδων.

Read previous post:
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε στην Βουλή ο Αμυντικός Προϋπολογισμός που περιλαμβάνει την τροπολογία για την Τουρκία

Εγκρίθηκε τελικώς στην Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει τροπολογία που προβλέπει...

Close