Η Γνώση μπορεί να δίνει βαρύτητα αλλά οι επιτυχίες δίνουν λάμψη, και πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που βλέπουν παρά αυτοί που ζυγίζουν. Philip Stanhope Chesterfield, 1694-1773, Άγγλος πολιτικός & συγγραφέας

Τελική «διορία» η 27η Ιουνίου για την «επιστροφή» της LaLiga

Η πανδημία του κορονοϊού έχει «σκεπάσει» τα πάντα στην Ισπανία, αφήνοντας πίσω του 7.424 νεκρούς και πάνω από 85.000 κρούσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δευτέρας (30/03). Κάτω από αυτό το «σκοτεινό» πέπλο του ιού COVID-19, οι πρόεδροι των 42 επαγγελματικών ομάδων της Ισπανίας (20 της LaLiga και 22 της Β’ κατηγορίας), πραγματοποίησαν δυο διαφορετικές τηλεδιασκέψεις τη Δευτέρα, (11:00-17:00) με τον πρόεδρο της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, προκειμένου να αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να δουν ξανά τα σενάρια που θα μπορούσαν να «ευδοκιμήσουν» ως προς την ολοκλήρωση της εφετινής σεζόν στο γήπεδο.
Όπως ανέφερε πρόεδρος ομάδας της πρώτης κατηγορίας στη «Marca», όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν πως εάν δεν έχουν επιστρέψει οι σύλλογοι σε… δράση έως την 27 Ιουνίου, τότε η χρονιά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τελειώσει… άδοξα. «Εάν μέχρι τις 27 Ιουνίου δεν “λειτουργεί” κανονικά η χώρα, η καταστροφή του ποδοσφαίρου θα είναι η λιγότερο σημαντική», τόνισε χαρακτηριστικά στην ισπανική εφημερίδα.
Παράλληλα, άπαντες συμφώνησαν πως με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ισπανία, είναι τουλάχιστον… ουτοπικό, να μπαίνει στο τραπέζι η προοπτική «επανεκκίνησης» μέσα στον Μάιο.
Σε περίπτωση που δοθεί εντός του Ιουνίου από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές το «πράσινο φως» για να γυρίσουν οι ομάδες στα γήπεδα, όλα τα ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ έγινε αναλυτική κουβέντα και για τα οικονομικά. Και την ανάγκη να υπάρξει μία κεντρική κατεύθυνση απ’ όλο το ισπανικό ποδόσφαιρο, ως προς το κομμάτι των περικοπών στους μισθούς των παικτών και των προπονητών, για την περίοδο που θα διαρκέσει η καραντίνα.
Οι υπολογισμοί πολλών προέδρων των δύο κατηγοριών είναι πως θα πρέπει να υπάρξει μία μείωση μισθών από 20% έως 28,5% εάν δεν υπάρξει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων και 10%, εάν αρχίσουν οι αγώνες με κλειστές πόρτες (για να καλυφθούν οι απώλειες από τα μηδενικά έσοδα στα εισιτήρια).
Επ’ αυτού μάλιστα, θα προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα (31/03) ακόμη μία συνάντηση με τον πρόεδρο του συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (και παλιό παίκτη του ‘Αρη) Νταβίντ Αγκάνθο, ούτως ώστε να βρεθεί μία φόρμουλα στο θέμα των περικοπών.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας παραχωρεί το ποσό από την μείωση του μισθού του ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος

Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ως ελάχιστη βοήθεια στους γιατρούς, νοσηλευτές, και το υπαλληλικό προσωπικό, για την αγορά υλικού για την...

Close