Για να είναι κανείς απολύτως σίγουρος για κάτι, πρέπει να ξέρει τα πάντα ή απολύτως τίποτα γι’ αυτό.Henry Kissinger, 1923- , Αμερικανός πολιτικός

Τελετή ονοματοδοσίας του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

29 Σεπτεμβρίου, 2022

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσία του πλοίου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος»,η 7η πυραυλάκατος Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία εντάσσεται και επίσημα στο Στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και παρουσία Υπουργών, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, Βουλευτών, αξιωματικών και εκπροσώπων φορέων. 
Στην τελετή ονοματοδοσίας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, οι Βουλευτές Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Γκιουλέκας, Ν. Δούνια, Α. Νικολακόπουλος, Δ. Χατζηδάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Π. Μαρινάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακός, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κ. Φλώρος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στ. Πετράκης, οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Νικαίας και Μάνης. Να σημειωθεί ότι, στην τελετή παραβρέθηκε και ο αδελφός του Παναγιώτη Βλαχάκου, Νίκος, ο οποίος – τηρώντας την παράδοση αντίστοιχων τελετών – έσπασε ένα μπουκάλι στο πλοίο ολοκληρώνοντας την ονοματοδοσία.