Μερικές φορές μοιάζει να υπάρχουν περισσότερες λύσεις από προβλήματα. Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι πολλά προβλήματα του σήμερα είναι αποτελέσματα των λύσεων του χθες. - Thomas Sowell (Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής)

Τελετή απονομής βραβείων «Ελληνική Αξία». Δηλώσεις Θ. Καράογλου, Α.Σαββάκη

10 Δεκεμβρίου, 2019

Τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης έμειναν στη χώρα, επένδυσαν και δημιούργησαν, συνεχάρη ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας στην 7η τελετή απονομής βραβείων “Ελληνική Αξία” που διοργάνωσε και φέτος ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). 
“Θέλω να συγχαρώ τον ΣΒΕ για την πρωτοβουλία και να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που τα δύσκολα χρόνια της κρίσης μείνατε εδώ, επενδύσατε,  παλέψατε, δημιουργήσατε υπεραξίες. Είστε πραγματικά ήρωες. Στο εξής όλα θα πάνε καλύτερα”.

Ο Καράογλου – με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ.Χαντζηνικολάου ότι οι τράπεζες στέκονται δίπλα και έτοιμες να βοηθήσουν την υγιή και καινοτόμα  επιχειρηματικότητα -υπενθύμισε ότι την Πέμπτη έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο “Ηρακλής” για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. 

“Άρα περισσότερη ρευστότητα και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δυνατότητα να δώσουν δάνεια στις επιχειρήσεις” ανέφερε.

Α. Σαββάκης:  Απόψε είμαστε υπερήφανοι για τις βιομηχανίες, που δημιουργούν «Ελληνική Αξία»

«Απόψε χειροκροτούμε τις βιομηχανίες που δημιουργούν «Αξία», που δημιουργούν «Ελληνική Αξία»» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης και πρόσθεσε: 
«Εκείνες τις σύγχρονες επιχειρήσεις που αποτελούν παράδειγμα, στον τόπο που είναι εγκατεστημένες αφού, με τόλμη και με αποφασιστικότητα επενδύουν, πρώτα στον ανθρώπινο παράγοντα και ακολούθως σε νέες τεχνολογίες, καταφέρνοντας να παράξουν προϊόντα και υπηρεσίες διεθνώς ανταγωνιστικά».
«Τους ευχαριστούμε γιατί μας στέλνουν το πιο σημαντικό μήνυμα: αυτό της εγκατάλειψης της παλιάς νοοτροπίας και των συνηθειών από το παρελθόν. Χαράζουν και προχωρούν σε νέους δρόμους ανάπτυξης, και μας προσκαλούν να τις ακολουθήσουμε. Τους υποσχόμαστε ότι θα τους μιμηθούμε», είπε ο κ. Σαββάκης.
Ο θεσμός των Βραβείων «Ελληνική Αξία» έχει καθιερωθεί ως θεσμός επιβράβευσης και προβολής της υγιούς μεταποιητικής δραστηριότητας. Μετά την ανακήρυξη του ΣΒΕ, ως ενός εκ των έξι εθνικών κοινωνικών εταίρων, η βράβευση δεν περιορίζεται στις τέσσερεις περιφέρειες του βορειοελλαδικού τόξου, αλλά πλέον αφορά δυναμικές βιομηχανίες από ολόκληρη τη χώρα. 
Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι όλες κερδοφόρες, αυξάνουν κάθε χρόνο τον αριθμό των απασχολούμενων σ’ αυτές, καινοτομούν, και αναπτύσσουν αξιοζήλευτη διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν φέτος ήταν δυο κατηγοριών:  Βραβεία Περιφερειακής Αριστείας και Ειδικά βραβεία.
Τις επιχειρήσεις βράβευσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών  Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης HELEXPO AE  Αναστάσιος Τζήκας,κ.α. 
Τα βραβεία του θεσμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες επιχειρήσεις:
1    ALUMIL A.E.www.alumil.com
2    BETA CAE SYSTEMS A.Ε.www.beta-cae.com
3    EPEXYLwww.epexyl.com
4    EURIMAC A.E. www.eurimac.gr
5    GIZELIS ROBOTICS A.B.E.E.https://grobotics.eu
6    PFIZER ΕΛΛΑΣ A.E. www.pfizer.gr
7    ROYAL MEDITERRANEAN ΑΦΟΙΤΣΑΤΣΟΥΛΗΑ.Β.Ε.Ε.https://tsatsoulis.gr
8    SEPTEM ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ο.Ε.http://septem.gr
9    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Η ΠΙΝΔΟΣwww.pindos-apsi.gr
10    ΔΕΑΣ Α.Ε.www.deasolives.gr
11    ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣwww.dodoni.eu
12    ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ.https://www.gummastic.gr
13    ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ Α.Ε.http://www.eurochartiki.gr
14    ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.www.karatzis.gr
15    ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.https://kleemannlifts.com
16    ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.https://loux.gr
17    ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣwww.pmi.com
18    ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.http://www.soyahellas.gr
19    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝwww.athexgroup.gr
20    ΧΡΥΣΑΦΗ Α.Β.Ε.Ε.http://www.xrisafi.gr

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο 104.9 fm.

Read previous post:
Σ. Ματαρέλα: Η φοροδιαφυγή αποτελεί πραγματική απρέπεια

Στο τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Close