Η υπομονή μας θα πετύχει περισσότερα από τη δύναμή μας. Edmund Burke, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

Τελετές μνήμης στην Κλεισούρα και στις Βουλιαράτες, παρουσία του Κ. Βλάση

27 Οκτωβρίου, 2020

Επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-1941) θα διοργανωθούν αύριο, στις 10:00 π.μ., στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας και στις 12:45 στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

   Χαιρετισμό στην τελετή που θα λάβει χώρα στην Κλεισούρα και ομιλία στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών θα εκφωνήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης. Στις εκδηλώσεις θα παρίσταται η πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, Σοφία Φιλιππίδου.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι τελετές διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

Δημήτρης Μάνωλης