Όταν η γνώση ενός ανθρώπου δεν είναι σε τάξη, όσο περισσότερη έχει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύγχυσή του. Herbert Spencer, 1820-1903, Βρετανός φιλόσοφος.

Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου

9 Νοέμβριος, 2019

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τελέστηκε το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου.

Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εκφώνησε τον επικήδειο, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μίλησε για τη ζωή και το έργο του μακαριστού ο β’ γραμματέας – πρακτικογράφος αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης και εν συνεχεία, ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης. Κατόπιν, έλαβε τον λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλειος Λώλος, ανέγνωσε το ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου σε έκτακτη συνεδρίασή του, χθες, ομόφωνα κατέληξε να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες από χθες έως και αύριο σε όλα τα δημοτικά κτίρια, λόγω τριήμερου πένθους, να εκφράσει τα συλλυπητήρια του δημάρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του στους συγγενείς του κοιμηθέντος, να κατατεθεί στεφάνι από τον δήμαρχο Περιστερίου, αλλά και από τον πρόεδρο του Δ.Σ., ως εκπροσώπου του.

Το «παρών» έδωσαν αρχιερείς, βουλευτές, πολιτευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, τοπικών Συλλόγων, φορέων και οργανισμών, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Read previous post:
Παρουσίαση του βιβλίου «Αποστασίας Ανατομή. Κωνστ. Μητσοτάκη-Ιχνηλασία»

«Δεν είναι μία ίντριγκα πολιτική η αποστασία», το θέμα είναι ότι αν υπάρχει κάτι βαθύτερο, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της...

Close