Αγόρασε όταν όλοι πουλάν και διακράτησε όταν όλοι αγοράζουν Αυτό δεν είναι απλά ένα σλόγκαν αλλά η ίδια η ουσία της επιτυχημένης επένδυσης - J. Paul Getty

«Tea Museum», για τη χαρά της απόλαυσης του τσαγιού

6 Δεκεμβρίου, 2019

Στην κινεζική πόλη Σιαμέν, το στούντιο Waterfrom Design δημιούργησε έναν χώρο για να χαίρεται κανείς την απλή απόλαυση τού να πίνει τσάι. Με την επωνυμία «Tea Museum», το τεϊοποτείο περιλαμβάνει χώρο υποδοχής και χώρους για απόλαυση τσαγιού, ξεκούραση, διάβασμα και φαγητό. 
 
Είναι διώροφο και σχεδιάστηκε ως υάλινο περίπτερο, περιτριγυρισμένο από μία λίμνη. Η ιδέα των αρχιτεκτόνων ήταν να κατασκευαστεί ένα «τοπίο» συνδεδεμένο με το έδαφος, και γι’ αυτόν τον λόγο οι περισσότερες λειτουργίες φιλοξενούνται στο ισόγειο. Το οποίο διαπερνά ένα μεγάλο κυκλικό αίθριο, προσφέροντας άπλετο φως. Μέσα στο αίθριο έχει διατηρηθεί ένα δέντρο για να συμβολίζει την ιδέα της κοινότητας. Στην κουλτούρα της Σιαμέν, το δέντρο ήταν ο πυρήνας συγκέντρωσης των χωρικών, στη σκιά του αντάλλασσαν πληροφορίες και εκεί χτίζονταν σχέσεις μεταξύ τους. Το τσάι είναι επίσης σημαντικό στοιχείο της παραδοσιακής κουλτούρας της πόλης: η βράση νερού και η ετοιμασία τσαγιού για φίλους είναι μια τελετουργία που γαληνεύει. 
 
Το εσωτερικό του «Tea Museum» χαρακτηρίζουν ζεστά, φυσικά και απλά υλικά, για να διατηρείται μια αποστασιοποίηση από τον κόσμο έξω. Απλές γραμμές, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το φυσικό φως και το παιχνίδι των σκιών χωρίς να διασπάται η προσοχή τους. Τα σκεύη είναι χειροποίητα, ωσάν να αφηγούνται μέσω της αφής την τοπική κουλτούρα.

 

Read previous post:
Ιμπραΐμοβιτς: «Ο αληθινός Ρονάλντο είναι Βραζιλιάνος»!

    Οπως όλα δείχνουν ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς επιστρέφει στο καμπιονάτο, καθώς το μέσα στο προσεχές δεκαήμερο, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο...

Close