Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός. Ελευθέριος Βενιζέλος, 1864-1936, Έλληνας ηγέτης

Ταξίδι στην ιστορία ενός θρυλικού οίκου κοσμημάτων, μέσα από τον τόμο «Cartier Design: A Living Legacy»

26 Μαΐου, 2023

Ταξίδι στην ιστορία του Cartier και στα εμβληματικά κοσμήματά του προσφέρεται μέσα από τις σελίδες του τόμου «Cartier Design: A Living Legacy» ο οποίος θα κυκλοφορήσει ως κατάλογος της ομότιτλης έκθεσης που φιλοξενήθηκε στο Museo Jumex, στην Πόλη του Μεξικού.

Ο τόμος που υπογράφει η Άνα Έλενα Μάλετ,επιμελήτρια της έκθεσης και κριτικός τέχνης επιδιώκει να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η κληρονομιά του Cartier χρησιμεύει ως έμπνευση για νέες γενιές σχεδιαστών σε όλο τον κόσμο και πώς αυτά το εύρος των σχεδίων του αποκτά νέο πνεύμα μετά από επανεφεύρεση από εκείνους, που είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση, την ανάπτυξη, την ανανέωση και τη διατήρηση ζωντανής της μεγάλης κληρονομιάς του οίκου.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περισσότερες από 160 δημιουργίες ασυνήθιστα ρολόγια, κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα από το αρχείο του θρυλικού οίκου κοσμημάτων, Cartier Collection, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση που σχεδίασε η Μεξικανή αρχιτέκτονας, Φρίντα Εσκομπέδο πρόβαλε επίσης τους δεσμούς του οίκου που ιδρύθηκε το 1847 με το Μεξικό.