Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού. - Αλβέρτος Αϊνστάιν

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Μία εβδομάδα γιορτή για το σινεμά

5 Δεκεμβρίου, 2019

Με τέσσερις, από τις δέκα συνολικά ταινίες που βγαίνουν απόψε στους κινηματογράφους, να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και τη δική τους γοητεία, μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα της χρονιάς. Οι ταινίες που αξίζουν να δουν οι φίλοι του καλού σινεμά είναι το φιλμ μυστηρίου “ Στα μαχαίρια”, το τολμηρό δράμα “ Η Βασίλισσα της Καρδιάς, το δράμα περιπλάνησης “ Λιλιάν” και το πρωτότυπο animation για τον πρωτοπόρο του σουρεαλιστικού σινεμά “ Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες”.

Στα Μαχαίρια (Knives Out)

Ταινία μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Άννα ντε Αρμάς, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον κ.ά. Γοητευτικό φιλμ μυστηρίου, αλά Αγκάθα Κρίστι, με γερές δόσεις μαύρου χιούμορ, που διαθέτει ένα ευπρόσωπο επιτελείο ηθοποιών, απ’ τους οποίους ξεχωρίζει η παρουσία του Ντάνιελ Κρεγκ, μία ιδιαιτέρως προσεγμένη παραγωγή κι ένα καλοδουλεμένο στόρι. Ο Ράιαν Τζόνσον, που έχει στο ενεργητικό του τον “ Πόλεμο των Άστρων – Οι Τελευταίοι Τζεντάι”, αλλά και ταινίες διαφορετικών ειδών, σου δίνει την αίσθηση ότι από νέος θα ήθελε να γυρίσει μια ταινία μυστηρίου και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει και μάλιστα με δικό του σενάριο. Ο Τζόνσον φαίνεται να το απολαμβάνει και μεταδίδει αυτή την απόλαυση και στο θεατή, ακόμη και σε αυτόν που δεν ελκύεται από τις ταινίες μυστηρίου και μάλιστα αυτές που παραπέμπουν στην Αγκάθα Κρίστι.

(Φωτογραφία από την ταινία “Στα Μαχαίρια”)

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτισμός
Η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ολοκληρώνεται στις 8/12

Την επιτυχημένη πορεία της ολοκληρώνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του...

Close