Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δε σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος παιδαγωγός

Tα πλεονεκτήματα του CNG κρύβονται πίσω από τις επιτυχημένες πωλήσεις του Fiat Panda

21 Μαρτίου, 2019

Είναι γνωστό ότι η Fiat χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο εδώ και πολλά χρόνια τόσο στα επιβατικά όσο και στα επαγγελματικά της μοντέλα. Το όφελος για το χρήστη και το περιβάλλον που προσφέρει ένα αυτοκίνητο CNG σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) είναι τόσο σημαντικά που καθιστούν το φυσικό αέριο με διαφορά το πλέον οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Ο οδηγός που επιλέγει να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο αγοράζει φθηνότερα περίπου 40% το λίτρο σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα, ενώ το φυσικό αέριο διανέμεται μέσω αγωγών και δεν μπορεί να νοθευτεί.Από την άλλη οι εκπομπές CO2 είναι έως 600 κιλά το έτος λιγότερες σε σχέση με τη βενζίνη, ενώ το αντίστοιχο κέρδος σε σχέση με ένα αυτοκίνητο πετρελαίου είναι έως 270 κιλά το έτος. Μηδενικές είναι οι εκπομπές μικροσωματιδίων ενός αυτοκινήτου CNG, ενώ κατά 95% λιγότερες είναι οι εκπομπές υδρογονανθράκων (HC) σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. Επίσης, ελάχιστη είναι η εκπομπή οξειδίων του αζώτου (NOx) χωρίς να απαιτείται η προσθήκη ειδικού φίλτρου όπως στους κινητήρες πετρελαίου.

Read previous post:
Υβριδικές εκδόσεις αποκτούν τα Audi Α6, Α7, Α8, Q7 και Q8

Υβριδικές εκδόσεις αποκτούν τα Audi Α6, Α7, Α8, Q7 και Q8. Τα τρία premium executive σεντάν, καθώς και τα δύο...

Close