Ένα από τα δείγματα ηγετικής ικανότητας είναι η δυνατότητα να αναγνωρίζεις ένα πρόβλημα προτού γίνει επείγουσα κατάσταση. Arnold H. Glasow, 1905-1998, Αμερικανός γνωμικογράφος

Τα παιδία παίζει …υπό προϋποθέσεις στους παιδότοπους

Σε ποσοστό περίπου 50% σήκωσαν ρολά και πάλι, μετά την άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα, οι παιδότοποι στη Βόρεια Ελλάδα, με τους ιδιοκτήτες των χώρων να προσαρμόζονται σιγά σιγά στη μετά κορονοϊό εποχή.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η Ειρήνη Βήτα Βαβούσκου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Παιδοτόπων και συναφών επαγγελμάτων, υπάρχει πρωτόκολλο που θα πρέπει να το τηρήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, ώστε να είναι νόμιμοι και να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια.
«Το ευχάριστο είναι πως επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν όλα μαζί, οπότε αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά γιατί μπορούμε να λειτουργήσουμε. Θα γίνονται περιοδικές καθαριότητες στη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό και υγειονομικός υπεύθυνος μέσα στο κατάστημα, ο οποίος θα φροντίζει να εκπαιδεύει το προσωπικό», ανέφερε η κ. Βαβούσκου, σύμφωνα με την οποία, ωστόσο, δεν έχουν λάβει ακόμη ακριβείς οδηγίες για την εκπαίδευση του προσωπικού.
Ήδη, στις πρώτες ημέρες λειτουργίας ήταν αρκετοί αυτοί που βρέθηκαν με τα παιδιά τους στους παιδότοπους της Θεσσαλονίκης. Όπως λένε οι ιδιοκτήτες, η θερινή περίοδος που θεωρείται εκτός σεζόν κι ως εκ τούτου αποτελεί ένα «crash test» και μια διαδικασία που δίνει χρόνο για καλύτερη προετοιμασία το φθινόπωρο. «Όσο και να τηρούνται τα μέτρα, υπάρχει επιπλέον δυσκολία, η οποία γιγαντώνεται, καθώς το θολό τοπίο καθιστά δύσκολη την απόφαση επαναλειτουργίας και ελπίζουμε πως στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα», δηλώνει η πρόεδρος.
 Για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά στους παιδότοπους θα ισχύουν τα ίδια μέτρα με αυτά που λειτουργούν στο χώρο της εστίασης, πράγμα που σημαίνει πως θα πίνουν τον καφέ τους με τις απαιτούμενες αποστάσεις.

*Συνέντευξη στους Αναστασία Τελιανίδου και Φάνη Γρηγοριάδη

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Ανανέωσε και ο Δομπρής

Ακόμη ένας παίκτης που ανήκει στον «κορμό» της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στη σεζόν που...

Close