Όσο πιο πρωτότυπη είναι μια ανακάλυψη, τόσο πιο προφανής φαίνεται μετά. Arthur Koestler, 1905-1983, Ουγγροβρετανός συγγραφέας

Τα παγκόσμια ρεκόρ δεν αρκούν στον Ντουπλάντις

18 Σεπτεμβρίου, 2020

Λίγες ώρες μετά τη νέα μεγάλη επιτυχία του να σημειώσει το βράδυ της Πέμπτης στη Ρώμη την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο επί κοντώ και στον ανοικτό στίβο (6.15μ), ο Άρμαντ Ντουπλάντις μίλησε για τα σχέδιά του να φθάσει στην απόλυτη κυριαρχία του αγωνίσματος τα επόμενα χρόνια.

«Υπάρχουν πολλά μετάλλια για να κερδίσω και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνω στα μεγάλα πρωταθλήματα» είπε ο 21χρονος Σουηδός.

«Αν θέλεις να θυμάσαι κάτι ως το καλύτερο που έχεις πετύχει, πρέπει να το κάνεις σωστά, όταν η στιγμή είναι σωστή και όταν πρέπει πραγματικά. Μου αρέσει να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως κάποιον που έκανε κάποτε σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά πρέπει να βγω έξω στους αγώνες και να το αποδείξω» είπε ο σπουδαίος άλτης.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, όταν έρθει η ώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ακόμη και τα επόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, θα είμαι εκεί για να συμμετάσχω και θα προσπαθήσω να βρίσκομαι στην κορυφή του βάθρου».

Πάντως, κανένα από τα σχέδια του Ντουπλάντις δεν πρόκειται να εκπλήξει τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Αμερικανό δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σαμ Κέντρικς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στη Ρώμη, αλλά πρόσφατα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τον είδαμε να έρχεται».

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Στον όμιλο Κράουζε από σήμερα η Πάρμα

 Η Πάρμα ανήκει από σήμερα στον όμιλο Κράουζε που εδρεύει στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο ιταλικός σύλλογος, μετά τις σχετικές...

Close